Najnovije vesti

VOJSKA U PANICI, OGLASILE SE SIRENE ZA UZBUNU U AMERIČKOJ VOJNOJ BAZI: Nastao je opšti haos, a onda su shvatili grešku!
Foto: EPA/JALIL REZAYEE

nesporazum

VOJSKA U PANICI, OGLASILE SE SIRENE ZA UZBUNU U AMERIČKOJ VOJNOJ BAZI: Nastao je opšti haos, a onda su shvatili grešku!

Planeta

U američkoj vojnoj bazi u Južnoj Koreji došlo je do kratkotrajne panike, nakon što je greškom uključena sirena za uzbunu umesto vojničke trube.

Vojni portparol, pukovnik Martina Krajton rekao je da je sirena u bazi Kamp Kejsi u blizini granice sa Severnom Korejom uključena "ljudskom greškom", u četvrtak ujutro po lokalnom vremenu. On je naveo da je operater odmah uočio grešku i obavestio sve jedinice u bazi da je u pitanju lažna uzbuna, koja nije omela nijednu operaciju.

Incident se dogodio u trenutku kada SAD i saveznici očekuju znake provokacija iz Severne Koreje, koja je upozorila da bi mogla da pošalje "božćni poklon" na isteku roka koji je dala Vašingtonu za nastavak nuklearnih pregovora uz obostrano prihvatljive nove predloge.

Do lažne uzbune u američkoj bazi došlo je dan pre nego što je japanski medij NHK izazvao paniku, kada je greškom objavio vest da je Severna Koreja u petak ujutro po lokalnom vremenu ispalila raketu iznad Japana, koja je sletela u more pored obala ostrva Hokaido.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: EPA/JALIL REZAYEE)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...