POZNATI REDITELJ PROGNOZIRA: Tramp pobeđuje 2020, a postoji samo jedan razlog za to! (VIDEO)
Foto: AP/Paul Sancya, EPA/Claudio Onorati

amerika

POZNATI REDITELJ PROGNOZIRA: Tramp pobeđuje 2020, a postoji samo jedan razlog za to! (VIDEO)

Planeta -

Geografija - Podrška šefu države u državama Srednjeg zapada, gde je najviše njegovih birača, nije opala ni za milimetar, kaže reditelj

Poznati američki reditelj Majkl Mur uveren je da će na sledećim predsedničkim izborima u SAD pobedu odneti aktuelni šef države Donald Tramp iz prostog razloga što njegova podrška u državama Srednjeg zapada nije opala ni za milimetar.

Mur, koji se proslavio dokumentarnim filmovima u kojima bez ulepšavanja predstavlja život u Americi, uveren je da bi Tramp pobedio da se izbori održavaju ove nedelje iako je protiv njega nedavno izglasan impičment.

Prognoza iz 2016.

Podsećamo, ovaj reditelj je jedan od retkih koji je u kampanji za izbore 2016. predvideo da će Tramp pobediti iako je većina bila uverena da će Hilari Klinton, kandidat Demokratske stranke i bivša prva dama, lako trijumfovati i vratiti se u Belu kuću.

foto: AP/Paul Sancya

- Da se izbori održavaju ove nedelje, verujem da bi Tramp pobedio u državama koje su mu neophodne kako bi imao većinu elektora. Znam to, jer živim u jednoj od država Srednjeg zapada. Kažem vam njegova podrška u ovim državama nije pala ni za milimetar, rekao je Mur i nastavio: - Čak bih i rekao da su njegovi birači još luđi nego što su bili. Oni se sada plaše da će Tramp izgubiti jer su videli kako se on ponaša. Njihov apetit za Donaldom Trampom je proždrljiv, a to su loše vesti.

Ipak, Mur predviđa da će u generalnom zbiru Tramp osvojiti manje glasova od svog protivkandidata, kao što je to bilo i 2016. Tada je Hilari imala skoro tri miliona glasova više, ali je Tramp pobedio zahvaljujući većem broju osvojenih elektora (svaka savezna država daje određeni broj elektora u zavisnosti od veličine).

Elektorski sistem

- Novi kandidat demokrata možda sada osvoji četiri ili pet miliona glasova više. Sada će veći broj birača izaći i glasati protiv njega. Da bi demokrate pobedile, moraju da animiraju bazu kao 2008, kada je pobedio Barak Obama. Njihova baza su žene, mladi i obojeni Amerikanci. Kada se oni probude ujutru i ako budu mislili da mogu da učine nešto za svoju zemlju, demokrate će pobediti - dodao je Mur.

Hoće da bude senator

ODLAZI I MAJK POMPEO?

Bela kuća je već počela da traži zamenu za Majka Pompea, državnog sekretara, za koga se očekuje da će podneti ostavku jer želi da se uključi u trku za Senat u Kanzasu. Pompeo je od 2011. do 2017. bio kongresmen u Predstavničkom domu, nakon čega je izabran za direktora CIA. Nakon toga je izabran za državnog sekretara SAD, pošto je Tramp otpustio Reksa Tilersona.

Sraman potez

OTKRIO UZBUNJIVAČA

Tramp je u petak uveče na Tviteru retvitovao poruku u kojoj se napada i otkriva ime uzbunjivača koji je u centru skandala u vezi sa Ukrajinom, a koji je doveo do impičmenta aktuelnog predsednika. Trampov retvit je u subotu obrisan nakon žestokih kritika javnosti zbog otkrivanja identiteta uzbunjivača koji je ranije zatražio zaštitu nadležnih tvrdeći da se plaši za svoju bezbednost.

Kurir.rs/ Foto: AP/Paul Sancya, EPA/Claudio Onorati

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track