OVO ZLO JE POMILOVAO TRAMP: Šokantno svedočenje specijalaca SAD o kolegi koji je ubijao iz zadovoljstva (VIDEO)
Foto: AP

bruka

OVO ZLO JE POMILOVAO TRAMP: Šokantno svedočenje specijalaca SAD o kolegi koji je ubijao iz zadovoljstva (VIDEO)

Planeta -

15. novembra 2019. američki predsednik Donald Tramp pomilovao je trojicu marinaca koji su osuđeni ili optuženi za ratne zločine. Taj potez predsednika naišao je na kritiku Pentagona, jer se ne slažu sa aktom.

Jedan od pomilovanih oficira je Edvard Galagher, šef SEAL-ovih posebnih operacija, koji je optužen za ubistvo tinejdžera ID-a u američkom pritvoru u Iraku i streljanje iračkih civila, prenosi Biznis Insajder.

Porota je u julu oslobodila Galaghera po svim tačkama optužnice, osim jedne, u jednom neobičnom suđenju koje je videlo mnoge neobične 'umešanosti' u proces, ali i Trampovu intervenciju. Marinac je proglašen krivim za pozira sa telom ubijenog borca ID-a, a Tramp je prošlog meseca vratio čin Galager-u nakon što ga je ražalovao mornarički sud.

Sada Njujork Tajms objavljuje snimke razgovora članova SEAL Team 7 o Galager-u. Članovi tima izneli su neke šokantne tvrdnje. Prvorazredni specijalista Kreg Miler kaže u jednom intervjuu da je Gallagher "čisto zlo". "Mislim da samo želi da ubije svakog koga može", rekao je istražiteljima Kori Skot. Naziva jednog od članova istog Galagerovog tima "otrovnim".

Tramp je intervenisao u ovaj slučaj i dozvolio Galageru da zadrži svoj amblem Trident, što znači da je i dalje član SEAL jedinice. Galager se povukao ranije ove godine, negirajući optužbe, rekavši da su ih izmislili i stvorili pripadnici njegovog voda da bi ga prisilili da ode.

Kurir.rs/Biznis Insajder Foto:AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track