RUSIJI NE TREBA BOLJI NOSAČ AVIONA OD OVOG: Njega čuva elitni 22. armijski korpus, evo zašto je nepotopiv (VIDEO)
Foto: EPA

efikasno

RUSIJI NE TREBA BOLJI NOSAČ AVIONA OD OVOG: Njega čuva elitni 22. armijski korpus, evo zašto je nepotopiv (VIDEO)

Planeta -

Na Krimu se nalazi velika pomorska baza, ceo vojni korpus, dve divizije sa respektabilnom količinom vrhunske borbene tehnike. U poslednje četiri godine, ruska vojska je Krim učinila „nepobedivom tvrđavom“, koju je nedavno efikasno povezala sa kopnom preko strateški važnog Krimskog mosta. Možete saznati koje su borbene formacije na teritoriji ruskog poluostrva Krim i koje su borbene tehnike dostupne u glavnom delu teksta.

Kopnene snage raspoređene na Krimu deo su novoformiranog 22. armijskog korpusa (22. AK), koji je operativna borbena jedinica formirana 10. februara 2017. sa sedištem u Sevastopolju. Korpus objedinjuje kopnenu armiju Crnomorske flote, a njegov primarni zadatak je zaštititi obale poluostrva od napada sa mora, odnosno mogućeg pomorskog napada. Pored toga, područje odgovornosti 22. armijskog korpusa je prolaz Perekop od 30 kilometara (pojas zemlje koji razdvaja Azovsko i Crno more) koji povezuje Krim s kopnom.

Osnova 22. armijskog korpusa je 126. samostalna obalska brigada od 2000 do 2500 ljudi, sa sedištem u gradu / garnizonu Perevalno. Ovaj garnizon nalazi se između gradova Simferopol i Alushta. Brigada je visoko profesionalizovana i u potpunosti je opremljena najsavremenijom borbenom tehnologijom. Konkretno, tenkovski bataljon ove brigade opremljen je najnovijom modifikacijom osnovnog borbenog tenka T-72, ​​koji nosi oznaku T-72B3. U istom gradu je raspoređen 8. samostalni artiljerijski puk obalne straže od 1000 vojnika i oficira. Ova pukovnija ima zadatak da primi prvi udar u slučaju kopnenog napada neprijateljskih snaga preko prelaza Perekop.

Pukovnija je u stanju da odvrati svaku oružanu agresiju koja bi potekla iz ovog pravca, zahvaljujući obuci svog naroda, ali i modernom naoružanju kojim raspolaže, a koji se sastoji od samohodnih protivtenkovskih sistema 9K123-1 "Hrizantema-S", samohodnih haubica "Msta-S "i nadograđeni 9K51M" Tornado-G "višesatni bacači.

Odbrana Sevastopolja poverena je 15. Nezavisnoj raketnoj brigadi, koja je glavna udarna pesnica 22. armijskog korpusa za borbu protiv mornaričkog borbenog potencijala neprijatelja. U arsenalu brigade nalaze se raketni sistemi „obala-more“ 3K60 „Bal“ i 3K55 „Bastion-P“, koji u svom naoružanju imaju rakete H-35 i P-800 „Oniks“. Ove rakete su u stanju da unište površinske brodove velikog premera na udaljenostima od 260 do 500+ km. Raketni protubrodski raketni sistemi 22. korpusa armije pokrivaju većinu istočnih i centralnih bazena Crnog mora, i imaju mogućnost lansiranja raketa preko turske obale.

Poslednja linija odbrane su pomalo pravovremeni, ali još uvijek upotrebljivi sovjetski raketni sistemi Rubezh koji mogu pogoditi površinske brodove na udaljenosti do 80 km. Sistemi su u naoružanju 854. nezavisnog raketnog puka, koji je sa sedištem u Sevastopolju.

Ukoliko napadač nekako uspe da stigne do obale uprkos masovnoj upotrebi tih sredstava, verovatno će ga dočekati najnasilnija pešadija na svetu, koja je deo 127. izviđačke i legendarne 810. samostalne brigade Crnomorske flote.

1096. raketni puk, koji je raspoređen oko 1096., odgovoran je za odbijanje vazdušnih napada koji bi se fokusirali na vojne ciljeve (raketne baterije od obale do mora unutar 22. armijskog korpusa), kao i civilne ciljeve na Krimu. grad Sevastopol. U svom naoružanju ima raketne sisteme kratkog dometa 9K33 "Akis" i 9K317 "Buk-M2" raketni sistem srednjeg dometa. Prema nekim informacijama, ova pukovnija će u narednoj godini dobiti kontingent trenutne najsavremenije varijante sistema „Buk“, koji nosi oznaku Buk-M3 „Viking“.

Uostalom, ako se jedinice protivvazdušne odbrane 22. armijskog korpusa suoče sa napadom koji prema intenzitetu i obimu prevazilazi njegove odbrambene sposobnosti, on je u svakom trenutku spreman da pomogne 4. vazduhoplovnim snagama, koje su u sastavu Ruske armije SSSR-a. Generalštab 22. armijskog korpusa je u 24-časovnoj bezbednoj vezi sa komandom 4. vazduhoplovstva Ratnog vazduhoplovstva.

Četvrto ratno vazduhoplovstvo ima zadatak da očisti vazdušni prostor iznad Crnog mora

Jedinice Vazduhoplovstva na Krimu sastoje se od dve velike formacije - 27. vazduhoplovne kombinovane divizije sa sedištem u Vojnom aerodromu Belbek i 31. divizije protivvazdušne odbrane raspoređene u Sevastopolju. 27. združena vazduhoplovna divizija sastoji se od tri vazduhoplovna puka.

38. vazduhoplovni lovački puk sa aerodromom Belbek koji se sastoji od eskadrile opremljene borbenim avionima Su-27SM i Su-30M2, Od 37. mešovitog vazdušnog puka, čiji je glavni zadatak borba protiv neprijateljskih kopnenih i mornaričkih ciljeva, i koji je naoružan eskadrilima bombi dugog dometa Tu-22M3, Su-24.

Kurir.rs/Russia Beyond Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track