SULEJMANIJEVA ĆERKA ZAPRETILA AMERIČKIM VOJNICIMA: Rekla da ih čekaju crni dani, a posebno se obrušila na Trampa
Foto: Profimedia

spremaju se za osvetu

SULEJMANIJEVA ĆERKA ZAPRETILA AMERIČKIM VOJNICIMA: Rekla da ih čekaju crni dani, a posebno se obrušila na Trampa

Planeta -

Zejnab Sulejmani, ćerka iranskog generala Kasima Sulejmanija, ubijenog u vazdušnom napadu SAD u Bagdadu, zapretila je napadom na američke vojne snage na Bliskom istoku, tokom pogrebne povorke za njenog oca u Teheranu.

"Porodice američkih vojnika na Bliskom istoku provešće dane čekajući smrt svoje dece", rekla je ona obraćajući se povorci od više stotina hiljada ljudi.

Poručila je kako će smrt njenog oca izazvati buđenje kod naroda i još veći otpor.

SAD-u i Izraelu je zapretila crnim danima.

foto: EPA

Pred okupljenom masom Zejnab je istakla kako Trampov zli plan o razdvajanju dve nacije, Iraka i Irana, ubistvom njenog oca nije uspeo.

“Trampe, ti kompulsivni kockaru, tvoj zli plan da izazoveš razdor između Iraka i Irana svojom strateškom greškom ubistvima Kasima i Mahdija je propao. Samo je izazvao istorijsko jedinstvo naših nacija i zajedničku i večnu mržnju prema SAD-u“, rekla je.

“Hej, ludi Trampe, ti si simbol gluposti i igračka u rukama cionista”, dodala je.

Takođe, iranski general Ismail Gani, koji je zamenio Sulejmanija na čelu elitnih jedinica Kuds, obećao je osvetu.

"Svemogući Bog je obećao da će se osvetiti, a Bog je glavni osvetnik. Akcije će svakako biti preduzete", rekao je Gani u vreme kada je Teheran odustao od preostalih ograničenja nuklearnog sporazuma sa svetskim silama u odgovoru na ubistvo generala.

I irački parlament pozvao je na proterivanje svih američkih vojnika sa tla Iraka.

AP upozorava da bi ovakav razvoj događaja mogao da približi Iran ka izgradnji atomske bombe, da pokrene rat preko posrednika ili vojni napad protiv SAD i omoguće i takozvanoj Islamskoj državi da organizuje povratak u Irak, što bi za posledicu moglo da ima povećanje opasnosti i nestabilnosti na Bliskom istoku.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track