RAKETNI NAPADI IRANA JE NISU NATERALI DA SE PREDOMISLI: Francuska ne planira da povuče svoje vojnike iz Iraka! (VIDEO)
Foto: EPA / Murtaja Lateef

OSTAJU

RAKETNI NAPADI IRANA JE NISU NATERALI DA SE PREDOMISLI: Francuska ne planira da povuče svoje vojnike iz Iraka! (VIDEO)

Planeta -

Francuska ne planira da povuče svojih 160 vojnika raspoređenih u Iraku posle iranskih raketnih napada na dve baze u Iraku koje koriste američki vojnici, javio je Rojters, pozivajući se na neimenovani izvor francuske vlade.

Prethodno je portparol francuske vojske saopštio da u iranskom raketnom napadu u Iraku niko od francuskih vojnika nije povređen.

Iran je ispalio 22 balističke rakete na dve vojne baze u Iraku u kojima se nalaze američki vojnici, a Iranska Revolucionarna garda, koja je preuzela odgovornost za napad, navela je da su napadi na baze "osveta za ubistvo komandanta jedinice Kuds Kasima Sulejmanija".

Pentagon je potvrdio napad, a rakete su lansirane sa teritorije Irana.

Napad na baze Al Asad i Irbil se dogodio samo nekoliko sati pošto je sahranjen komandant iranske elitne jedinice Kuds, general Kasem Sulejmani ubijen u vazdušnom napadu SAD u Bagdadu.

Predsednik SAD Donald Tramp je, nekoliko sati posle napada, na Tviteru napisao da je "sve u redu" i da se radi na utvrđivanju broja žrtava i pričinjene štete.

"Za sada sve ide dobro! Imamo najmoćniju i najbolje opremljenu vojsku na svetu! Obratiću se naciji sutra ujutru", napisao je američki predsednik na Tviteru.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA / Murtaja Lateef

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track