KIPAR PRUŽIO RUKU AMERIMA: Trupe SAD se raspoređuju na njihovoj teritoriji! (FOTO)
Foto: Profimedia

portparol vlade potvrdio

KIPAR PRUŽIO RUKU AMERIMA: Trupe SAD se raspoređuju na njihovoj teritoriji! (FOTO)

Planeta -

Kipar je dao saglasnost da SAD na njihovoj teritoriji privremeno rasporedi tim za brze intervencije za slučaj evakuacije američke diplomatske misije i američkih državljane iz regiona, ako to bude potrebno, izjavio je portparol kiparske vlade, preneo je atinski Katimerini.

Kipar je, navodi se, saopštio da je dobio zahtev od Sjedinjenih Država da rasporedi svoj tim za hitne intervencije u slučaju potrebe, kao odgovor na rastuće tenzije između Sjedinjenih Država i Irana.

"Kipar je dao saglasnost za privremeno raspoređivanje u zemlji američkog tima za hitne intervencije koji ima zadatak da evakuiše članove američke diplomatske misije iz regiona, kao i američkih državljana ako bude potrebno", izjavio je portparol.

Naglasio je da se zahtev odnosi samo na "potpuno humanitarne operacije".

Američke snage za brzo reagovanje raspoređene su van granica zemlje i često su povezane sa američkim marincima. Njihovi brodovi raspoređeni su širom sveta, uz obalu problematičnih regiona, a za njih se kaže da su "pripremljeni za početni odgovor" i uvek u pripravnosti, preneo je Katimerini.

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track