UKRAJINA BESNA ZBOG PUTINOVE POSETE KRIMU: Vlasti uputile protestnu notu Rusiji!
Foto: Profimedia

pratio vežbe na crnom moru

UKRAJINA BESNA ZBOG PUTINOVE POSETE KRIMU: Vlasti uputile protestnu notu Rusiji!

Planeta -

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine izrazilo je protest ruskoj strani zbog posete predsednika Rusije Vladimira Putina Krimu, tokom koje je pratio zajedničke vežbe ruske Crnomorske i Severne flote u Crnom moru.

Ukrajina je uputila notu protesta Rusiji jer smatra da je ta, kako navode, nedogovorena poseta Putina privremeno okupiranom Krimu s ciljem praćenja nezakonite obuke ruske flote i lansiranja raketa, još jedno grubo kršenje državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine.

U saopštenju ambasade Ukrajine u Srbiji prenosi se da su neprihvatljive posete ruskih zvaničnika teritoriji Ukrajine u njenim međunarodno priznatim grancama, a da nisu prethodno dogovorene sa ukrajinskom stranom.

To je, ističu, grubo kršenje državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine, uprkos opšte priznatim normama i principima međunarodnog prava.

Ruski predsednik Vladimir Putin nadgledao je juče sa krstarice Maršal Ustinov zajedničke vežbe ruske Crnomorske i Severne flote u Crnom moru.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track