NE MOGU SVOM BRATU NI RUKU DA PRUŽIM! Princ Vilijam o aferi Megzit: Mi smo sada dve zasebne celine! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

neverovatno

NE MOGU SVOM BRATU NI RUKU DA PRUŽIM! Princ Vilijam o aferi Megzit: Mi smo sada dve zasebne celine! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Nakon što se proširila vest kako se princ Hari (35) i Vojvotkinja od Saseksa Megan Markl (38) povlače s kraljevskih dužnosti, cela porodica je razočarana. Princ Vilijam je priznao kako je očajnički tužan, jer je bliska veza između njega i Harija sada prekinuta.

William je rekao kako nije u stanju svom bratu čak ni ruku da pruži.

"Ceo život sam grlio brata, sad to više ne želim da činim. Sada smo dve zasebne celine", dodao je Vojvoda od Kembridža, vidno frustriran što brat želi da postane financijski nezavisan. Međutim, ipak se nada da će doći vreme kada će Hari i Megan još jednom "pevati s iste stanice".

foto: Profimedia

Kraljica Elizabeta (93) takođe je zabrinuta. Juče je najavila ultimatum kako se u roku od 72 sata napetosti u porodici moraju rešiti. Pregovaraće s prinčevima Vilijamom, Harijem i Čarlesom (71). Od Megan se očekuje da će se pridružiti raspravi putem konferencijskog poziva iz Kanade.

"Nema nagoveštaja da će biti kažnjeni ili lišeni svojeg kraljevskog statusa. Svi samo žele da pronađu pravo rešenje", rekao je izvor blizak porodici.

Zajedno odrastajući, bratska ljubav Vilijama i Harija se činila neraskidivom, a velika su podrška bili jednan drugom nakon smrti njihove mame Dajane.

Međutim, prošle godine počele su da se šire glasine kako braća više nisu u tako dobrim odnosima. Loši Oodnosi između Vojvotkinje od Kembridža Kejt Midlton (37) i princa Vilijama s jedne strane i vojvotkinje od Saseksa Megan Markl i princa Harija s druge započeli su kad je Hari napao brata i snahu da ne podržavaju dovoljno njegovu suprugu u javnosti, tvrdili su izvori iz palate.

Navodno je jedne večeri, nakon što su Kejt i Vilijam poslali svoju decu da spavaju, Hari krenuo sa svojim govorom, koji je potpuno šokirao vojvotkinju i vojvodu od Kembridža. Za to vreme Megan je sedela pored Harija s kamenim izrazom lica, tvrde britanski mediji. Kejt i Vilijam su mu navodno rekli da im nije problem da pruže više podrške Megan, a Kejt je čak sledećeg dana došla na njihova vrata s buketom cveća.

Činilo se kako se slavna kraljevska četvorka raspada. Prepirali su se preko medija i dopisnika iz palače, vojvotkinje nikako nisu uspele da nađu zajednički jezik, ali su ih nakon nekog vremena ponovno vidjeli zajedno na svečanosti. Tada se činilo kako su u dobrim odnosima.

Podsetimo, sve je kulminiralo ispoviješću princa Harija u dokumentarcu "Hari i Megan: Putovanje kroz Afriku", koji je sniman za vrijeme njihove afričke turneje pre mesec dana. Megan je otkrila da su je prijatelji upozorili kad se udavala u kraljevsku porodicu da će joj britanski tabloidi uništiti život, a Hari je rekao da mu je potrebna stalna koncentracija kako bi se nosio sa stresom i pritiscima svog života.

Princ Hari je tako progovorio i o svojem mentalnom zdravlju i o zategnutom odnosu s bratom Vilijamom.

"Neizbežno je doživeti sukobe kada ste deo ove uloge, ove porodice i kada ste pod pritiskom javnosti. Ali, mi smo braća i uvek ćemo biti. Trenutno svaki od nas ima drugačiji put, ali ja ću uvek biti tu za njega, kao što znam da će on biti za mene", rekao je Hari i potvrdio da s bratom nije više toliko blizak. Dodao je kako se ne viđaju često kao što su navikli, ali kako je to zbog novih obaveza. Kaže kako su jako zauzeti, ali da ga neizmerno voli i ceni.

(Kurir.rs/Dailymail.co.uk, Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track