ISPOVEST MLADOG SIRIJCA OBIŠLA CEO SVET: Moj otac ima Daunov sindrom i ne bih ga nikada menjao (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

DIRLJIVA PRIČA

ISPOVEST MLADOG SIRIJCA OBIŠLA CEO SVET: Moj otac ima Daunov sindrom i ne bih ga nikada menjao (VIDEO)

Planeta -

Sader Isa (21) je mladi Sirijac koji obožava plivanje, bodibilding, a posvećen je studijama stomatologije. Njegova priča obišla je ceo svet kada je odlučio da objasni kako to izgleda kada imate roditelja sa Daunovim sindromom.

Kaže da ništa ne bi menjao i da je veoma ponosan na oca zbog koga je postao čovek kakav je danas.

Detinjstvo mu je bilo puno ljubavi i nežnosti jer je otac uvek pokušavao da učini njegov život takvim da se ne oseća drugačijim od svojih vršnjaka.

foto: Youtube/Printscreen

Uprkos svim preprekama, Saderov otac Jad Isa pokušao je da odgaja sina na najbolji mogući način. Iako se može pretpostaviti da je odnos između njega i njegovih roditelja drugačiji od ostalih, Sader kaže da nije tako.

Inače, Jad već 25 godina radi u mlinu u blizini svoje kuće. Sin mu često pomaže i prati ga do radnog mesta. Vodi normalan život i ljudi ga poštuju i postupaju prema njemu kao prema bilo kome drugom, jer sve što zna je kako da im pruži čistu ljubav.

"Ponosan sam na svog oca. Kroz moj život bio mi je najveća podrška kada mi je to bilo potrebno, kaže Sader.

Najljepše od svega je kad ga otac ponosno upoznaje sa drugim ljudima i pokazuje im da je, uprkos svom stanju, postigao svoj cilj: vaspita dobrog čoveka koji nastoji da dobije ono što želi. Trenutno je Sader student treće godine stomatologije, pa, kad upozna nove ljude, ovaj divni otac s ponosom im kaže „moj sin je doktor.“

"Njegove oči su pune radosti i zadovoljstva, kao da se u njima očitava izraz kojim on pokušava reći: „Da, imam Daunov sindrom, ali sam podigao ovog čoveka i učinio sve što je u mojoj moći da ga učinim doktorom i pomognem drugima“, kaže Sader.

Mladić se osvrnuo i na one koji možda ne bi želeli da imaju dete sa Daunovim sindromom.

"Da je moja baka bila uverena da ne rodi mog oca, ne bih mogao da budem ovde da vam ispričam ovu neverovatnu priču. Kada bih mogao da biram, opet bi izabrao njega za oca", rekao je Sader.

Kurir.rs/Azra.ba

Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track