MEGAN POBEGLA OD KRALJICE, A SAČEKAO JE NJEN OTAC: Tomas Markl spreman za obračun sa ćerkom! (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube, Printscreen Facebook

nema sreće

MEGAN POBEGLA OD KRALJICE, A SAČEKAO JE NJEN OTAC: Tomas Markl spreman za obračun sa ćerkom! (VIDEO)

Planeta -

Otac vojvotkinje od Saseksa spreman je da svedoči protiv njene tvrdnje da je jedna novina protivpravno objavila jedno od njenih privatnih pisama.

Dokazi Tomasa Markla čine deo odbranu lista Mejl on Sandej protiv Meganinih tvrdnji o kršenju privatnosti, autorskih prava i zaštite podataka i otkriveni su dokumenti podneti na Višem sudu u utorak.

To znači da bi, u slučaju da se slučaj pokrene, moglo biti pozvana i Megan i njen otac da svedoče jedni protiv drugih, pri čemu je sestrinski list Dejli Mejl izvestio da je Markl spreman da se suoči sa njom na sudu.

Događanja su usledila dan nakon što je kraljica potvrdila u izjavi da će se Hari i vojvotkinja povući kao stariji članovi kraljevske porodice.

Mejl on Sandej tvrdi da postoji veliko interesovanje javnosti za lične odnose članova kraljevske porodice kao deo odbrane lista protiv vojvotkinog pravnog zahteva.

Dokumenti Višeg suda govore da će odbrana tvrditi da se Megan i ostali kraljevski stanovnici "oslanjaju na javnost o sebi i svom životu kako bi održali privilegovane položaje koje imaju".

Oni otkrivaju tekstualne poruke koje je g. Markl poslao Megan i pokazuju raskid njihovih odnosa u vezi sa njenim venčanjem s princom Harijem, prenosi Telegraph.

Vojvotkinja je pokrenula pravnu tužbu protiv lista u oktobru zbog tvrdnje da je protivpravno objavio pismo upuženo njenom ocu.

Advokatska kancelarija Šilings, koja predstavlja vojvotkinju, podnela je zahtev Visokom sudu protiv papira i njegove matične kompanije Asošijeted Njuzejpers zbog navodne zloupotrebe privatnih podataka, kršenja autorskih prava i kršenja Zakona o zaštiti podataka 2018. godine.

Ali, u svojoj pravnoj odbrani list tvrdi da vojvotkinja "nije imala razumno očekivanje privatnosti da je sadržaj pisma privatan i da će tako i ostati", navodi BBC.

U dokumentima je Mejl on Sandej takođe tvrdi da je objavljivanje pisma bilo zakonito, jer postoji „legitiman javni interes“ za „ponašanje i standarde“ kraljevskih porodica koji se protežu na njihove lične i porodične veze.

Kurir.rs/Standard.co.uk Foto: Printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track