DEVOJČICA IZ PAKISTANA 18 SATI BILA ZATRPANA POD SNEGOM: Lavina je pogodila njenu kuću, vrištala je i dozivala pomoć!
Foto: Profimedia

pronašli je spasioci

DEVOJČICA IZ PAKISTANA 18 SATI BILA ZATRPANA POD SNEGOM: Lavina je pogodila njenu kuću, vrištala je i dozivala pomoć!

Planeta -

Devojčica (12) pronađena je živa nakon što je lavina pogodila njen dom u Pakistanu, pa je 18 sati bila zatrpana pod snegom.

Samina Bibi opisala je kako je "vrištala i vikala u pomoć" dok je ležala zarobljena u sobi ispod snega i kako je nakon nekog vremena mislila da će umreti. Kazala je da joj je krv curila iz usta i da joj je jedna noga bila slomljena.

"Nismo čuli tutnjavu. Sve se desilo u jednom trenu"

Njena majka Shahnaz Bibi rekla je da se porodica okupila oko kamina kada je kuću pogodila lavina.

"Nismo čuli tutnjavu. Sve se dogodilo u jednom trenu", rekla je Saminina majka dodavši kako je već bila odustala od nade da će spasioci naći njenu ćerku živu, piše BBC.

No spasilačke službe ipak su uspele da dođu do 12-godišnje Samine te je ona juče odvezena u bolnicu. Nekoliko članova njene porodice nije bilo te sreće, odnosno poginuli su prilikom naleta lavine.

Poginulo najmanje 70 ljudi

Podsetimo, dolinu reke Nelum poslednjih su dana pogodile lavine i klizišta, pri čemu je na tom području poginulo najmanje 70 ljudi.

Vremenske nepogode zadesile su i indijski Kašmir i Afganistan, no najteže je stradao pakistanski deo Kašmira, a posebno područje doline reke Nelum. Spasioci tamo još tragaju za nestalim osobama.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track