Najnovije vesti

DA, SPREMAN SAM: Mišustin najavio kardinalne izmene u ruskoj vladi (VIDEO)
Foto: EPA

rusija ima novog premijera

DA, SPREMAN SAM: Mišustin najavio kardinalne izmene u ruskoj vladi (VIDEO)

Planeta

Kandidat za novog premijera Rusije Mihail Mišustin obećao je kardinalne izmene u ruskoj Vladi, iako nije precizirao o kakvim konkretnim smenama ministara će biti reči.

Sam Mišustin kaže da je spreman da preuzme dužnost predsednika Vlade.

"Da", odgovorio je Mišustin kada su ga novinari pitali da li je spreman da počne da radi, ali je i dodao da je jako „umoran jer nije spavao celu noć“.

Prema rečima poslanika ruske Dume Alekseja Kornijenka, pored izmena u redovima ministara Mišustin je najavio i da će promeniti strukturu Vlade.

Kornijenko je prisustvovao sastanku Mišustina sa predstavnicima Komunističke partije Ruske Federacije (KPRF), jedne od tri prisutne stranke donjem domu ruskog parlamenta.

Inače, predsednik KPRF Genadij Zjuganov rekao je da njegova partija ne može da podrži kandidaturu Mišustina jer niko do sada nije upoznat ni sa predlogom novog sastava ruske Vlade, kao ni sa njenim programom.

Mišustin se sastao i sa predstavnicima LDPR, a kako su preneli mediji, većina poslanika te ruske stranke podržaće kandidaturu novog ruskog premijera.

„On je stručnjak, zbog čega ćemo i podržati Mišustina“, rekao je predsednik LDPR Vladimir Žirinovski.

foto: AP

Prethodno je saopšteno da je vladajuća stranka Jedinstvena Rusija jednoglasno podržala kandidaturu predsednika Federalne poreske službe Mihaila Mišustina za novog premijera Ruske Federacije.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin predložio je Mihaila Mišustina za novog premijera, nakon što je Dmitrij Medvedev raspustio rusku vladu.

Ostavka je usledila je nakon što je Putin predložio izmenu ruskog ustava, koja bi donela povećanje ovlašćenja parlamenta i vlade.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: EPA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...