NOSTRADAMUS JE PROČITAO TRAMPA Evo koji je grad koji će u strahu drhtati! Poslednje njegovo proročanstvo je i NAJTAČNIJE
Foto: Profimedia

direktno

NOSTRADAMUS JE PROČITAO TRAMPA Evo koji je grad koji će u strahu drhtati! Poslednje njegovo proročanstvo je i NAJTAČNIJE

Planeta -

Francuski astrolog, čije se pravo ime zvalo Mišel de Nostradam, napravio je niz predviđanja u svojoj knjizi Les Profetis iz 1555. godine, ali pokazale su se da su njegove poslednje reči bile najtačnije. Nostradamusa, koji je živeo od 1503. do 2. jula 1566. godine, tokom celog kasnijeg života je mučio giht.

Bolest je filozofu otežala kretanje do kraja jer se giht pretvorio u edeme - nakupljanje tečnosti u telesnom tkivu.

Konačno, to je i bio uzrok Nostradamusove smrt, ali pre nego što je umro, dao je jedno konačno predviđanje.

Uoči smrti razgovarao je sa svojim sekretarom Žanom de Šavinijem, kada mu je rekao: "Nećeš me naći živog na izlasku sunca."

Sledećeg jutra, kada se gospodin de Šavinji vratio da vidi Nostradamusa, astrolog je ležao mrtav na podu pored svog kreveta.

Nostradamus je navodno dao nekoliko tačnih predviđanja o budućnosti, mada su mnoga otvorena za tumačenje.

Jedno od takvih predviđanja bio je uspon Donalda Trampa i kako će postati predsednik Sjedinjenih Država.

U Centuri III, Kuatrain 81, Nostradamus je napisao: „Velika besramna, smela zver. Biće izabrana za guvernera vojske: odvažan u svojim namerama. Most je slomljen, grad se onesvestio od straha."

Mnogi veruju da se dro „besramnog, drskog prevaranta“ odnosi na način komunikacije Trampa, dok „guverner vojske“ upućuje na to da je zadužen za vodeću svetsku vojnu silu.

U Centuri 1, Kuatrain 40, još jedno predviđanje glasi: "Lažna truba koja prikriva ludilo nateraće Vizantiju da menja svoje zakone."

U svojoj knjizi je još jedanom pisao o „vulkanskoj vatri“ i ogromnim zemljotresima u „Novom gradu“, što je neke ljude zabrinulo.

Novi grad o kojem Nostradamus govori otvoren je za interpretaciju, ali mnogi veruju da se on odnosi na SAD, koje je Kolumbo otkrio samo 100 godina ranije i često ih nazivaju Novi svet.

Kurir.rs/Express.co.uk Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track