KRVOPROLIĆE U JEMENU: U napadu Huta poginulo najmanje 70 vojnika! U krvavom okršaju korišćene rakete! (VIDEO)
Foto: AP

horor

KRVOPROLIĆE U JEMENU: U napadu Huta poginulo najmanje 70 vojnika! U krvavom okršaju korišćene rakete! (VIDEO)

Planeta -

Najmanje 70 provladinih jemenskih vojnika ubijeno je u napadu šiitskih Huti pobunjenika na džamiju u njihovom kampu u provinciji Marib, istočno od Sane, javili su danas lekari i vojni zvaničnici novi bilans ovog napada.

Raketni napad izvršen je juče na vojni kamp u provinciji Marib na 170 kilometara istočno od glavnog grada, rekao je jedan vojni izvor.

Poginuli i ranjeni prebačeni su u bolnicu u grad Marib glavni grad istoimene provincije, rekao je jedan lekarski izvor dodajući da je najmanje 70 vojnika ubijeno.

Bilans su potvrdili provladini zvaničnici koji su rekli da su napad izveli Hutiji.

Jemenski predsednik Abd Rabo Mansur Hadi takodje je optužio Hutije za napad koji je opisao kao "kukavički i teroristički" čin, prenosi agencija Saba.

Vlada predsednika Hadija, koga priznaje medjunarodna zajednica i podržava vojna koalicija predvodjena Saudijskom Arabijom, u ratu je protiv Huti pobunjenika od 2014. godine, od kada su oni zauzeli glavni grad Sanu i delove severa Jemena.

Huti nisu preuzeli odgovornost za taj napad.

Napad Hutija na vojni kamp za obuku usledio je nakon neprestanih napada vladinih snaga koje podržava Saudijska Arabija na ciljeve pobunjenika istočno od Sane.

Kurir.rs/Beta

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track