Najnovije vesti

SERGEJ LAVROV PORUČIO: Smatramo da je konferencija bila veoma uspešna, libijski lideri pozvani na naš zahtev!
Foto: EPA / Sergei Ilnitsky

sastanak u berlinu

SERGEJ LAVROV PORUČIO: Smatramo da je konferencija bila veoma uspešna, libijski lideri pozvani na naš zahtev!

Planeta

Rusija pozdravlja rezultate današnje međunarodne konferencije o Libiji u Berlinu, ali ističe da i dalje postoje razlike u pristupu zaraćenih strana, rekao je vršilac dužnosti šefa ruske diplomatije Sergej Lavrov.

"Generalno, smatramo da je konferencija bila veoma uspešna. Očigledno je na Libijcima da odluče (o svojoj sudbini), pre svega. Očigledno da napori za uspostavljanje dijaloga između strana propadaju za sada, pošto su razlike u njihovim pristupima prevelike", rekao je Lavrov.

On je naveo da strane u sukobu u Libiji tek treba da se saglase oko preporuka konačnog dokumenta konferencije u Berlinu, pre nego što one budu predate Savetu bezbednosti UN.

Lavrov je istakao da su lideri zaraćenih strana u Libiji pozvani na konferenciju u Berlinu na zahtev Rusije.

"Zahvaljujući našem insistiranju organizatori su odstupili od svog prvobitnog plana da sazovu sastanak bez libijskih strana i pozvali su libijske lidere na konferenciju", rekao je Lavrov, precizirajući da misli na predsednika međunarodno priznate libijske vlade narodnog jedinstva Fajez al-Saradž i komandanta Libijske narodne armije generala Kalifa Haftara.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA / Sergei Ilnitsky

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...