ANA (16) SE SUPROTSTAVILA PIJANOM OCU, HTELA JE DA ODBRANI MAJKU: On ju je polio benzinom i zapalio joj lice
Foto: Profimedia

UŽAS U UKRAJINI

ANA (16) SE SUPROTSTAVILA PIJANOM OCU, HTELA JE DA ODBRANI MAJKU: On ju je polio benzinom i zapalio joj lice

Planeta -

Tinejdžerka iz Ukrajine pretrpela je teške opekotine nakon što ju je zapalio njen pijani otac.

Ana (16) iz Černovca, na zapadu Ukrajine, je teško ispečena po licu i rukama, kad je njen 38-godišnji otac došao kući u alkoholisanom stanju i napao njenu majku Nataliju (43). Otac – čije ime nije objavljeno – je krenuo da udari majku, kad je Ana prišla i zgrabila ga za ruku.

"Hteo je da me udari, ali ga je Ana uhvatila za ruku i povikala: 'Više je nećeš povređivati!'" ispričala je Natalija, preneo je San.

"Gurnuo je u stranu i istrčao iz kuće. Mislili smo da je otišao da prošeta i izduva se, ali se nakon nekoliko sekundi vrati sa flašom benzina i prosuo je po sobi, Aninom licu i uključenoj ringli".

foto: Profimedia

Benzin je eksplodirao u kontaktu sa šporetom i vatra se brzo proširila na Anu i sobu.

"Lice joj je bilo u plamenu. Pokušala je da ga ugasi sopstvenim rukama", rekla je majka.

Srećom po Anu, njen stariji brat je bio kući i čuo je njeno vrištanje. On je uleteo u zapaljenu sobu i izvukao svoju sestru van.

"Bacao sam sneg na nju da ugasim požar. Otac je stajao pored i gledao. Doviknuo sam mu da mi pomogne, a on je rekao: 'Neka ku**a izgori, nije me briga'", rekao je on.

Kad su videli da kuća gori, komšije su pohitale i pozvale pomoć. Međutim, drumski put je bio skroz izlokan i kola hitne pomoći nisu mogla da priđu kući, pa je povređena Ana morala da pređe pešice tri kilometra do ambulante, prenosi Blic.

Devojčica je smeštena na intenzivnu negu, sa teškim opekotinama na licu, vratu, grlu i rukama.

foto: Profimedia

"Delovi oštećene kože treba da se uklone sa njenog lica i ruku, jer su opekotine bile previše duboke i epidermis se neće oporaviti", rekao je Igor Semenjuk, direktor lokalnog Urgentnog centra.

Lekari su rekli da će Ani biti potrebna plastična operacija da joj srede lice.

"Krivim sebe zbog toga što se desilo. Volela bih da mogu da zamenim mesta sa svojom ćerkom", u suzama priča majka.

Nakon požara porodična kuća više nije pogodna za život, a njihove stvari su sad pepeo. Očekuje se da će Ana sledećih mesec dana provesti u bolnici, te da će joj biti obezbeđeno stručno savetovanje da se lakše izbori sa zastrašujućim događajem i posledicama.

Otac je uhapšen zbog pokušaja ubistva i nalazi se u pritvoru, gde će čekati dva meseca do suđenja.

"Hteo je da ubije čitavu porodicu u požaru. Ako ga proglase krivim, dobiće doživotnu robiju", izjavio je portparol policije Demnjan Golijanskij.

Fotografije pogledajte OVDE.

Kurir.rs/San

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track