JOŠ JEDAN KINESKI GRAD U KARANTINU: Broj žrtava koronavirusa porastao na 25! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

virus se širi

JOŠ JEDAN KINESKI GRAD U KARANTINU: Broj žrtava koronavirusa porastao na 25! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Slične mere, koje su uvedene u kineskom gradu Vuhanu zbog najnovijeg koronavirusa, uvedene su u još jednom kineskom gradu - Huanggangu.

U gradu sa šest miliona stanovnika obustavljen je autobuski i železnički saobraćaj, kao i zabavni sadržaji poput bioskopa i internet kafea, prenosi Skaj njuz.

Kako se navodi, za sada ne postoji vakcina protiv nove virusne infekcije, koja može da uzrokuje i zapalenje pluća i koja može da se prenosi sa čoveka na čoveka.

foto: Profimedia

Svetska zdravstvena organizacija navela je da iako se za sada ne zna uzrok pojave virusa, primarni izvor je verovatno životinja.

PORASTAO BROJ ŽRTAVA

Broj žrtava korona virusa popeo se na 25, a potvrđeno je više od 590 slučajeva obolelih.

Britanski Skaj njuz prenosi da se radi uglavnom o osobama starijim od 60 godina i da je većina njih već imala neku bolest.

Zbog izbijanja epidemije kineski grad Vuhan je stavljen u neku vrstu karantina jer su obustavljeni i vazdušni, železnički i drumski saobraćaj, a stanovnicima se savetuje da ne putuju van grada.

U međuvremenu naučnici sumnjaju da je uzrok zaraze zmija otrovnica, odnosno vrsta kobre, koja se sa ostalim životinjama prodavala na lokalnoj pijaci, čiji su radnici prvi oboleli.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track