DA LI SE KRIJU PRAVE RAZMERE KATASTROFE? Medicinska sestra iz Vuhana tvrdi da je koronavirusom zaraženo 90.000 ljudi!
Foto: Printscreen: Youtube/Click Heart TV

snimak obišao svet

DA LI SE KRIJU PRAVE RAZMERE KATASTROFE? Medicinska sestra iz Vuhana tvrdi da je koronavirusom zaraženo 90.000 ljudi!

Planeta -

Kineska medicinska sestra iz Vuhana, koja nosi zaštitno odelo i masku i koja brine o zaraženima virusom korona u ovom gradu, tvrdi da je u Kini već 90.000 ljudi inficirano, a ne 2.700, kako govore zvanični podaci, piše Dejli Mejl.

Njeno upozorenje iz žarišta epidemije stiže u trenutku kad se kineska vlada suočava sa optužbama za cenzurisanje kritičkog mišljenja i prikrivanje prave istine o krizi. Na video-snimku, koji je objavljen na internetu, neimenovana žena kaže:

"Nalazim se u oblasti iz koje je krenuo virus korona. Tu sam da bih rekla istinu. U ovom trenutku, u provinciji Hubej, uključujući i region Vuhana, pa čak i širom Kine, virusom korona zaraženo je 90.000 ljudi", tvrdi ona.

Iako su Kini u početku odavali priznanje zbog transparentnosti tokom nastojanja da se izbore sa krizom, sada se sve češće čuju kritike da zvaničnici uklanjaju sa interneta video-snimke koji otkrivaju pravo stanje, prenosi Blic. Video bolničarke iz Vuhana ipak je imao više od dva miliona pregleda na Jutjubu.

Ona u njemu upozorava ljude da ne izlaze napolje i da se uzdrže od praznovanja za Kinesku novu godinu.

"Volela bih da kažem svima koji gledaju ovaj video da ne izlaze napolje. Ne idite na žurke. Ne jedite napolju. Ako sada budete bezbedni, moći ćete da se sretne s rodbinom zdravi sledeće godine", rekla je bolničarka.

Ona je iskoristila priliku da apeluje na ljude da pomognu:

"Ne interesuje nas šta vlada kaže. Pozivam vas da donirate za Vuhan maske, naočare i odeću za jednokratnu upotrebu. Molim vas, pomozite. Donirajte naočare, maske i odeću za jednokratnu upotrebu. Nemamo dovoljno opreme", apelovala je sestra.

Kurir.rs/Dejli Mejl

Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track