Najnovije vesti

KINESKI PREDSEDNIK DAO VAŽNA UPUTSTVA PARTIJI: Oslonićemo se na stanovništvo u borbi protiv koronavirusa!
Foto: Profimedia

si đinping

KINESKI PREDSEDNIK DAO VAŽNA UPUTSTVA PARTIJI: Oslonićemo se na stanovništvo u borbi protiv koronavirusa!

Planeta

Kineski predsednik Si Đinping u ponedeljak je dao važna uputstva o radu na suzbijanju i kontroli epidemije koronavirusa, obećavši da će se osloniti na stanovništvo u borbi protiv tog virusa.

Si je naglasio da partijski odbori i vlade na svim nivoima moraju u potpunosti da se mobilišu, raspoređuju i ojačaju svoj rad u skladu sa odlukama i aranžmanima Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, koji daju glavni prioritet čuvanju života i zdravlja ljudi.

Si, koji je i generalni sekretar Centralnog komiteta KPK i predsedavajući Centralne vojne komisije, izneo je napomene u uputstvu partijskim organizacijama, članovima i zvaničnicima, tražeći od njih da ujedine narod u odlučnoj primeni odluka i aranžmana Centralnog komiteta KPK.

foto: EPA / Jerome Favre

Kineski predsednik je zatražio da se učvrsti samopouzdanje, da svi ostanu ujedinjeni i preduzmu naučne i usmerene mere u sprečavanju i kontroli epidemije kako bi dozvolili da partijska zastava "leti visoko na liniji bojišta".

"Partijski odbori na svim nivoima trebalo bi da donesu naučne i tačne presude o epidemiološkoj situaciji", rekao je Si, zahtevajući jedinstvo u rukovođenju, komandi i akcijama u prevenciji i kontroli rada.

foto: Profimedia

Predsednik je zamolio zvaničnike partijske organizacije, posebno rukovodioce, da uvek budu na poslu i preuzmu svoje odgovornosti za upravljanje.

"Stranački zvaničnici biće testirani u ovoj napornoj borbi", zaključio je Si.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...