AUTISTIČNI TINEJDŽER UMRO ZBOG KORONAVIRUSA: Otac mu završio u karantinu, nesrećnog dečaka (16) nije imao ko da pazi!
Foto: Youtube/Printscreen, Twitter Printscreen

tuga

AUTISTIČNI TINEJDŽER UMRO ZBOG KORONAVIRUSA: Otac mu završio u karantinu, nesrećnog dečaka (16) nije imao ko da pazi!

Planeta -

Kineski tinejdžer vezan za krevet umro je sam kod kuće kada je njegov otac, koji mu je bio jedini negovatelj, smešten u bolnički karantin zbog koronavirusa.

Otac šesnaestogodišnjaka bio je izolovan u bolničkom odeljenju u Hubeiju, epicentru epidemije, šest dana kada je čuo tragične vesti od zvaničnika svog sela.

Lokalna uprava osnovala je tim za istraživanje tvrdnji. Dečak je bolovao od cerebralne paralize, a uzrok njegove smrti ostaje nepoznat.

Priča je otkrivena na popularnoj kineskoj aplikaciji za ćaskanje VeChat od organizacije koja pruža podršku pacijentima sa autizmom i njihovim porodicama.

Preminuli dečak, poznat kao Jan Čeng, imao je 11-godišnjeg brata koji ima autizam.

Njegova mlađa sestra ostala je u medicinskom centru kod svog oca, Jana Siaovena. Ostaje nejasno zašto je Jan Čeng ostavljen sam, što je možda dovelo i do njegove smrti.

Prema tom članku, Jan Sjaove (49) putovao je s sinovima autobusom iz Vuhana do njihove kuće u selu Janđia, u okrugu Hongan, u blizini Huanganga.

Jan je dobio groznicu tri dana nakon povratka kući i otišao je u seosku kliniku na intravensku terapiju.

23. januara vest o izbijanju koronavirusa stigla je do sela i Jan je tretiran kao sumnjivi pacijent.

I on i njegov mlađi sin odvedeni su u određeni medicinski centar, na Kliniku u gradu Aprikot Blosom, da budu izolovani. Sjaovei, međutim, nije imao nikakvih simptoma.

Jan se brinuo za svog starijeg sina, kome je potrebna neprekidna briga, i obratio se lokalnoj dobrotvornoj grupi, Snail Home, kao i organizaciji provincije Hubej.

Džu Venkin, portparol kuće "Snail Home", bio je zabrinut kako će se Jan Čeng brinuti o sebi.

On je tražio od lokalnih zvaničnika da svakodnevno šalju hranu Janu Čengu, a zvaničnici tvrde da su ga posetili više puta.

Ali već 28. januara je viđeno da je bio u 'lošem stanju'.

Dečak je preminuo juče oko 14 časova, navodi njegov otac, o čemu su ga obavestili zvaničnici.

Komitet Komunističke partije okruga Hongan i narodna vlada osnovali su poseban tim za istraživanje smrti Jana Čeng-a, navodi se na veb stranici.

Kurir.rs/ Daily Mail Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track