ČINE SVE DA SPREČE ŠIRENJE ZARAZE: Kina poslala medicinske radnike i opremu u novoizgrađenu bolnicu! Ograničili kretanje
Foto: Profimedia

borba protiv koronavirusa

ČINE SVE DA SPREČE ŠIRENJE ZARAZE: Kina poslala medicinske radnike i opremu u novoizgrađenu bolnicu! Ograničili kretanje

Planeta -

Kina je poslala medicinske radnike i opremu u novoizgrađenu bolnicu, upumpala 173,8 milijardi dolara na finansijsko tržište i dodatno ograničila kretanje ljudi u ponedeljak kako bi obuzdala smrtonosni korona virus koji se brzo širi.

Novi podaci govore o 361 preminuloj osobi i 2.829 novih slučajeva zaraze u poslednja 24 sata, čime se ukupan broj obolelih popeo na 17.205 slucajeva, dok su druge zemlje nastavile sa evakuacijom građana iz najteže pogodene provincije Hubej i ograničile putovanja za Kineze ili ljude koji su nedavno putovali u tu zemlju, prenosi AP.

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da će broj zaraženih nastaviti da raste, jer se čekaju testovi za hiljade sumnjivih slučajeva.

Otvaranje škola je takode odloženo da se virus dalje ne bi širio u Hubeju, gde je bolnica sa 1.000 kreveta u glavnom gradu te provincije Vuhanu završena za samo 10 dana.

Za nekoliko dana biće otvorena druga bolnica sa 1.500 kreveta.

Ogranicenja su još više pooštrena u drugom gradu gde je dozvoljeno samo jednom članu porodice da izađe jednom dnevno do prodavnice, prenosi agencija.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track