ISLAMSKA DRŽAVA PREUZELA ODGOVORNOST ZA KRVAVI PIR LONDONU: Napadač je njihov borac, a evo zašto je krenuo u pokolj!
Foto: Profimedia

džihadisti

ISLAMSKA DRŽAVA PREUZELA ODGOVORNOST ZA KRVAVI PIR LONDONU: Napadač je njihov borac, a evo zašto je krenuo u pokolj!

Planeta -

Islamska država je preuzela odgovornost za napad nožem na jugu Londona u kojem su ranjene tri osobe, dok je napadač ubijen, javila je danas novinska agencija Amak.

"Počinitelj jučerašnjeg napada u okrugu Stritam na jugu Londona je borac Islamske države i izveo je napad kao odgovor na pozive da se napadnu građani koalicionih zemalja", navodi se u saopštenju koje je preneo Amak, ali ID nije pružila dokaze, javlja Rojters.

Napadač, kojeg je policija ubila nakon što je nožem izbo tri oosbe, identifikovan je kao Sudeš Aman (20), a u januaru je pušten iz zatvora, gde je služio kaznu zbog terorizma.

On je prethodno pohvalio Islamsku državu, delio je onlajn časopis Al Kaida i ohrabrivao svoju devojku da odseče glave svojim roditeljima.

Aman je oslobođen pre oko nedelju dana nakon što je izdržao polovinu kazne od tri godine i četiri meseca za teroristička dela, prenosi BBC.

On je bio pod aktivnim policijskim nadzorom u vreme napada, za koji policija veruje da je teroristički incident povezan sa islamističkim ekstremizmom.

Prema izveštajima, Aman je ušao u prodavnicu i počeo da ubada ljude nožem, a zatim je izašao na ulicu i izbo jednu ženu.

Povređene su tri osobe, ali nijedna nije u životnoj opasnosti.

U vreme kada je Aman oslobođen bilo je zabrinutosti zbog opasnosti koju bi mogao da predstavlja za javnost, ali nije bilo zakonskih mehanizama koji bi ga zadržavali u zatvoru, navodi BBC.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track