DECA KOJA SU NESTALA TOKOM MEĆAVE NA ALJASCI NAĐENA SU ŽIVA: Kada se nisu vratili sa sankanja, odmah je krenula potraga!
Foto: Profimedia

bili su promrzli, gladi i umorni

DECA KOJA SU NESTALA TOKOM MEĆAVE NA ALJASCI NAĐENA SU ŽIVA: Kada se nisu vratili sa sankanja, odmah je krenula potraga!

Planeta -

Četvoro dece, uključujući i dete staro samo dve godine, koja su nestala za vreme velike snežne mećave na zapadu Aljaske u nedelju, nađena su živa i smeštena u bolnici gde su zbrinuti.

"Bili su promrzli, gladni i umorni", rekao je jedan iz spasilačkog tima za NBC.

Deca stara 14, 8, 7 i 2 godine nađena su u nedelju oko 16.25 sati, 30-ak kilometara udaljeni od grada Nunam Ikua, te su helikopterom prebačeni u bolnicu.

Policija je u nedelju u 18.25 primila dojavu iz Nunam Ikue, mesta sa samo 190 stanovnika, da se deca nisu vratila sa sankanja sa kojeg su se trebala vratiti u 13.00 časova.

U potragu su odmah poslati helikopteri, a angažovane su i grupe građana iz okolnih mesta, no zbog loše vidljivosti uzrokovane mećavom uslovi za potragom bili su nemogući.

Spasioci su bili zabrinuti, jer nisu znali jesu li sva deca primereno odevena za takve uslove.

Na pitanje kako su uspeli tako daleko da odmaknu od svog sela spasioci kažu da se u tako snažnim mećavama, kada je vidljivost jako smanjena i uslovi vrlo teški, lako može izgubiti pojam gde se nalazite i šanse da se izgubite u šumi su jako velike, naročito za tako malu decu.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track