EKSPRESNA OSVETA AMERIČKOG PREDSEDNIKA: Tramp otpustio sve koji su svedočili protiv njega!
Foto: Profimedia

ŠOKANTNO

EKSPRESNA OSVETA AMERIČKOG PREDSEDNIKA: Tramp otpustio sve koji su svedočili protiv njega!

Planeta -

VAŠINGTON - Potpukovnik Aleksander Vindman iz Saveta za nacionalnu bezbednost i Gordon Sondland, američki ambasador pri Evropskoj uniji, koji su bili među ključnim svedocima u istrazi za opoziv predsednika Donalda Trampa u Predstavničkom domu, otpušteni su u petak.

Vindmana, glavnog eksperta za Ukrajinu, obezbeđenje je ispratilo iz Bele kuće, a nekoliko sati kasnije, Sondland je saopštio da je smenjen sa mesta ambasadora SAD u Briselu.

Dejvid Presman, Vindmanov advokat, saopštio je da je njegov klijent otpušten iz odmazde zbog svog svedočenja.

- Nema sumnje ni za jednog Amerikanca zašto je ovaj čovek ostao bez posla i zašto ova zemlja sada ima jednog vojnika manje koji služi u Beloj kući - naveo je Presman i dodao da je „potpukovnik Vindman otpušten zato što je rekao istinu“.

Potpukovnik, koji je u julu lično slušao telefonski razgovor predsednika Trampa sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim, svedočio je u novembru da je Tramp uputio nedolični zahtev ukrajinskom kolegi. Sporni razgovor bio je u centru istrage protiv republikanskog predsednika, a koja je dovela i do glasanja o impičmentu, prenosi Glas Amerike.

(Kurir.rs / Foto:Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track