STRAVIČAN OLUJA ODNELA PET ŽIVOTA U EVROPI: Pogodila je ove zemlje i iza sebe ostavila haos! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

DRAMATIČNO

STRAVIČAN OLUJA ODNELA PET ŽIVOTA U EVROPI: Pogodila je ove zemlje i iza sebe ostavila haos! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Najmanje pet osoba je stradalo u jakoj oluji i obilnim kišama koje su pogodile delove Evrope i dovele do velikih poremećaja u funkcionisanju saobraćaja.

Dve žene, majka i ćerka, poginule su u Poljskoj nakon što je oluja srušila krov objekta za iznajmljivanje skija u zimovalištu Bukovina Tatrzanska blizu granice sa Slovačkom i oduvala ga na ljude koji su stajali u blizini žičare, prenosi AP.

U Švedskoj se udavio jedan muškarac nakon što se prevrnuo čamac u kojem je on plovio sa još jednim muškarcem - on je uspeo da se dokopa obale, ali je preminuo, dok se njegov saputnik još vodi kao nestao.

foto: Profimedia

Stradala su i dva muškarca u Sloveniji, kao i na jugu Engleske, nakon što je na njihove automobile palo drvo.

U Velikoj Britanij zbog nevremena 20.000 domaćinstava i dalje nema struju, a iako se oluja smirila u tom delu Evrope, meteorolozi najavljuju snežne padavine i mećave.

U Velikoj Britaniji na snazi je i dalje 110 upozorenja na poplave, a stanovnici severozapada Engleske evakuisani su zbog izlivanja rele Irvel.

foto: EPA/Claus Fisker

U škotskom gradu Hauik, koji se graniči sa Engleskom bistro i kuća sa apartmanima urušili su se u reku Teviot, ali na sreću niko nije povređen.

Britanska saobraćajna mreža i dalje je u prekidu, odnosno brojni letovi, brodske linije i železničke su ili otkazane ili odložene.

Oluja je protutnjala Francuskom, mada meteorolozi upozoravaju da bi udari vetra na Korzici mogli da dosegnu i do 200 kilometara na sat, a veliki talasi zabeleženi su i na severnoj obali.

foto: AP/Andrew Milligan

Na putu koji povezuje Belgiju i Francusku snažan vetar je prevrnuo kamion, dok je u Nemačkoj oko 50.000 domaćinstava bez struje.

U Nemačkoj su u pojedinim regionima, poput Severne Rajne Vestfalije zatvorene škole, a nekoliko osoba je povređeno kada su grane sa drveća pale na njih.

U Nemačkoj je otkazano stotine letova zbog snažne zimske oluje.

U Frankfurtu su letovi ponovo uspostavljeni, ali je u Minhenu otkazano 420 letova. Prekida ima i u železničkom saobraćaju.

Meteorološke službe upozorile su na visok nivo mora na obalama Danske, Norveške, Švedske i Finske.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track