AKO UMREM KO ĆE BRINUTI O MOJOJ ĆERKI: Zatvorenik očajnički moli za pomoć, čuvari se sprdaju sa njim! UZNEMIRUJUĆI VIDEO
Foto: Screenshot

PREMINUO U AGONIJI

AKO UMREM KO ĆE BRINUTI O MOJOJ ĆERKI: Zatvorenik očajnički moli za pomoć, čuvari se sprdaju sa njim! UZNEMIRUJUĆI VIDEO

Planeta -

Video snimak iz nadzornih kamera zatvora okruga Otava pokazuju da su 2015. godine osoblje ignorisalo pozive za pomoć zatvorenika koji je imao upalu pluća i sepse i koji je na kraju preminuo.

"Ako ne možete da dišete, kako možete da razgovarate", čuje se kako čuvari govore Teral Elisu govori i kažu mu da su se dovoljno "bavili" njime.

Elisova porodica pokrenula je tužbu protiv šerifove kancelarije i petorice zatvorenika, a federalni sudija će ove sedmice odlučiti da li je tužba osnovana i hoće li dalji postupak biti u toku.

U tužbi se navodi da je Elis "bio teško bolestan", a zatvorskom osoblju se žalio na "napad, nekontrolisano znojenje, bolove u telu, dehidraciju i nemoć".

Dodaje se da su čuvari "zapostavili očigledne simptome narušenog zdravlja i nisu na vreme poslali Elisa u bolnicu niti mu pružili adekvatnu lekarsku negu".

Prema tužbi, drugi zatvorenik je morao da ga ručno nahrani i da mu da vodu, prenosi Independent.

Pre smrti, Ellis i još jedan zatvorenik molili su zatvorsko osoblje za pomoć, ali su mu rekli da prestane da se pretvara.

"Šta ćeš reći mojoj dvogodišnjoj ćerki kada umrem ovde?" navodno ih je pitao umirući zatvorenik.

22. oktobra 2015. godine, hitna pomoć je Elisa iz zatvora prevezla u lokalnu bolnicu. Umro je sat kasnije.

U tužbi se dalje kaže da su zatvorski službenici veziali Elisu čaršav oko vrata "u očiglednom pokušaju da njegovu smrt prikažu kao samoubistvo".

Kurir.rs/Index.hr Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track