TRAMP ODNEO UBEDLJIVU POBEDU U NJU HEMPŠIRU: Osvojio najviše glasova u istoriji!
Foto: Profimedia

republikanci

TRAMP ODNEO UBEDLJIVU POBEDU U NJU HEMPŠIRU: Osvojio najviše glasova u istoriji!

Planeta -

Predsednik SAD Donald Tramp odneo je ubedljivu pobedu u Nju Hempširu, dok je njegov izazivač, bivši guverner Masačusetsa Bil Veld, dobio više od 12.000 glasova.

Osvojivši veliku većinu, Tramp je već sakupio više glasova u primarnoj državi Nju Hempšir od bilo kojeg predsednika u istoriji, javlja AP.

Trampov broj glasova približio se modernom istorijskom maksimumu za aktuelnog predsednika, 86,43 odsto koji je postavio Ronald Regan 1984. godine. Veld je dobio oko 9 odsto glasova republikanaca iz Nju Hempšira.

Kako prenosi AP, ovaj rezultat odraz je snažne podrške republikanaca Trampu i gotovo 18-mesečnog napora njegove kampanje da umanji bilo kakve značajne pretnje njegovoj kandidaturi.

Aktuelni predsednik SAD na svom Tviter nalogu napisao je da mediji koji prenose lažne vesti očekuju "veliku demokratsku priču", ali da tu nema ničeg previše bajkovitog.

"Zar ne bi bila velika priča da sam osvojio više primarnih glasova u Nju Hempširu od bilo kojeg predsednika u obe stranke u istoriji te velike države? Nije beznacajna činjeniča!'', tvitovao je Tramp.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track