OVO JE POČETAK KRAJA KORONAVIRUSA: Broj zaraženih u Kini konstantno opada, naučnici tvrde da ima nade! (FOTO)
Foto: EPA/Yuan Zheng

epidemija

OVO JE POČETAK KRAJA KORONAVIRUSA: Broj zaraženih u Kini konstantno opada, naučnici tvrde da ima nade! (FOTO)

Planeta -

Broj novih slučajeva korona virusa u Kini opao je drugi dan zaredom, a zdravstveni zvaničnici naveli su da to daje malo nade usred epidemije koja je zarazila više od 45.000 ljudi širom sveta i ubila više od 1.100.

Kineski predsednik Si Đinping u međuvremenu je obećao smanjenje poreza i drugu pomoć industriji. Broj novih slučajeva je u padu tokom protekle sedmice, povećavajući nade da bi epidemija mogla biti smanjena. Kineska nacionalna zdravstvena komisija saopštila je da je u utorak zabeleženo 2.015 novih slučajeva, što je pad jer je u istom periodu prošle sedmice zabeleženo skoro 3.900 novozaraženih.

foto: EPA/WU HONG

Portparol komisije Mi Feng rekao je da je situacija i dalje "mračna, ali da vide neke pozitivne promene".

U Ženevi je doktor Majk Rajan, šef za hitne slučajeve Svetske zdravstvene organizacije, rekao da je "prerano predviđati početak kraja" epidemije u Kini. Ali rekao je uverljivo da se čini da se broj svakodnevnih slučajeva stabilizuje, uglavnom zbog ogromne kineske javnozdravstvene operacije koja je "zatvorila 60 miliona ljudi".

foto: EPA/Sheperd Zhou

Najveći broj smrtnih slučajeva zabležen je u Kini kao i 99 odsto zaraženih osoba. Novim tipom korona virusa (COVID-19), koji se pojavio u kineskom gradu Vuhanu, širom sveta zaraženo je više od 45.100 ljudi.

Usled posledica epidemije virusom preminulo je 1.116 osoba. U Kini je preminulo 1.114 zaraženih, a po jedno u Hongkongu i na Filipinima. U Kini su zaražene 44.653 osobe, u Hongkongu 49, a Makau 10 osoba. Na Tajvanu je kod 18 osoba dijagnostifikovana zaraza.

(Kurir.rs/Anadolija/Foto: EPA/Yuan Zheng)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track