AMERIKANAC OPTUŽEN DA JE ZLOSTAVLJAO CIMERKE SVOJE ĆERKE: Iznuđivao im novac, pretio, prisiljavao na prostituciju VIDEO
Foto: AP/U.S. Attorney's office

monstrum

AMERIKANAC OPTUŽEN DA JE ZLOSTAVLJAO CIMERKE SVOJE ĆERKE: Iznuđivao im novac, pretio, prisiljavao na prostituciju VIDEO

Planeta -

Muškarac iz SAD-a koji je navodno zlostavljao cimerke i cimere svoje ćerke uhapšen je i optužen za iznudu, prisilnu prostituciju i rad, javlja BBC.

Tužilaštvo tvrdi da je Lorens Rej iznudio oko milion dolara od studenata s njujorškog Sara Lorens koledža te da ih je emocionalno, psihički i seksualno zlostavljao.

Optužbe je prvo izneo Njujork Magazine, a 60-godišnji Rej, koji je uhapšen ovog utorka, negira sve optužbe i tvrdi da su one deo zavere protiv njega.

Rej je studente počeo da zlostavlja 2010. godine

Prema pisanju medija, Rej je počeo da zlostavlja studentkinje 2010. godine kad je došao kod ćerke na fakultet nakon što je pušten iz zatvora.

Preselio se u njen stan, gde je počeo da vodi terapijske sesije. Tokom tih susreta počeo je da saznaje detalje o privatnom životu studentkinja, kao i o njihovim psihičkim problemima. Neke od njih uspeo je da nagovori da se udalje od svojih roditelja i presele kod njega u stan na Menhetnu. Uveravao ih je da im je potrebna njegova pomoć.

foto: AP/Jim Mustian

Jednom studentu je nožem pretio da će ga raskomadati

Nakon što je zadobio njihovo poverenje, podvrgavao ih je ispitivanjima u kojima ih je optuživao da su ga želele da ga otruju ili da oštete njegovu imovinu. Zahtevao je od njih priznanje pritom koristeći taktike lišavanja sna, seksualnog ponižavanja kao i psihičkog nasilja.

Jednom je prigodom, nakon što je mušku žrtvu optužio da mu je oštetila stan, Rej zamahnuo nožem i zapretio da će ga raskomadati prisiljavajući ga na lažno priznanje.

Jednu studentkinju prisiljavao je na prostituciju

Optužen je da je pomoću lažnih priznanja iznuđivao novac, zbog čega su žrtve dizale kredite i trošile roditeljsku ušteđevinu. Vlasti tvrde da je prikupio više od 500.000 dolara od jedne žene koju je prisiljavao na prostituciju, dok je nekoliko drugih prisiljavao na neplaćeni rad.

Iznudio milion dolara od najmanje pet žrtvi

Sveukupno je optužen da je iznudio oko milion dolara od najmanje pet žrtava. Iz Sara Lorens koledža su poručili da su otvorili internu istragu nakon što je priču objavio Njujork Magazine.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: AP/U.S. Attorney's office

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja