BRITANKA HTELA DA OTVORI VRATA AVIONA, PA DOBILA 2 GODINE ZATVORA: Tokom leta pravila haos i pretila da će ih sve pobiti
Foto: Profimedia

DRAMATIČNO

BRITANKA HTELA DA OTVORI VRATA AVIONA, PA DOBILA 2 GODINE ZATVORA: Tokom leta pravila haos i pretila da će ih sve pobiti

Planeta -

Britanka koja je pokušala da otvori vrata aviona tokom leta osuđena je juče na dve godine zatvora, piše CNN.

Kloi Hejns (26) bila je u junu prošle godine na letu od Londona do Dalamana u Turskoj kada su je posada i drugi putnici zaustavili da otvori vrata aviona.

Iz avio-kompanije, na čijem se letu nalazila, izjavili su kako su joj doživotno zabranili da leti njihovim avionima.

Tokom putovanja bila je pod uticajem alkohola i lekova

Tokom suđenja rečeno je kako je Hejns tokom putovanja bila pod uticajem alkohola i lekova te da se ne seća incidenta. Priznala je krivicu za ugrožavanje sigurnosti putnika u avionu, kao i za napad na člana posade.

Tokom leta u avionu se nalazilo 206 putnika. Hejns je tokom incidenta govorila da želi da umre i da će sve ubiti. Jedan od prestrašenih putnika kazao je na sudu da je mislio da će umreti taj dan.

U svom pijanom pohodu ona je nasrnula na kabinsko osoblje, a jednu je osobu povredila. Zabrinuti ljudi su je u borbi za svoj život zaskočili, pa su uspeli da je obuzdaju da sve ne odvede u smrti. Ona je uzvikivala "Sve ću vas ubiti, svi ćete da umrete".

Osuđena Hejns nije pila alkohol od incidenta

Njen advokat rekao je kako Hejns nije pila alkohol od incidenta i da redovno ide na sastanke anonimnih alkoholičara.

"Ona nije bila samo pijana", rekao je njen advokat te dodao kako ima problema s mentalnim zdravljem.

Inače, nakon niza incidenata zbog pijanstva britanska vlada poručila je kako će napraviti reviziju zakona koji trenutno omogućavaju putnicima aviona da piju alkohol.

Kurir.rs/Index.hr/Radio Sarajevo

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track