Najnovije vesti

BRITANKA HTELA DA OTVORI VRATA AVIONA, PA DOBILA 2 GODINE ZATVORA: Tokom leta pravila haos i pretila da će ih sve pobiti
Foto: Profimedia

DRAMATIČNO

BRITANKA HTELA DA OTVORI VRATA AVIONA, PA DOBILA 2 GODINE ZATVORA: Tokom leta pravila haos i pretila da će ih sve pobiti

Planeta

Britanka koja je pokušala da otvori vrata aviona tokom leta osuđena je juče na dve godine zatvora, piše CNN.

Kloi Hejns (26) bila je u junu prošle godine na letu od Londona do Dalamana u Turskoj kada su je posada i drugi putnici zaustavili da otvori vrata aviona.

Iz avio-kompanije, na čijem se letu nalazila, izjavili su kako su joj doživotno zabranili da leti njihovim avionima.

Tokom putovanja bila je pod uticajem alkohola i lekova

Tokom suđenja rečeno je kako je Hejns tokom putovanja bila pod uticajem alkohola i lekova te da se ne seća incidenta. Priznala je krivicu za ugrožavanje sigurnosti putnika u avionu, kao i za napad na člana posade.

Tokom leta u avionu se nalazilo 206 putnika. Hejns je tokom incidenta govorila da želi da umre i da će sve ubiti. Jedan od prestrašenih putnika kazao je na sudu da je mislio da će umreti taj dan.

U svom pijanom pohodu ona je nasrnula na kabinsko osoblje, a jednu je osobu povredila. Zabrinuti ljudi su je u borbi za svoj život zaskočili, pa su uspeli da je obuzdaju da sve ne odvede u smrti. Ona je uzvikivala "Sve ću vas ubiti, svi ćete da umrete".

Osuđena Hejns nije pila alkohol od incidenta

Njen advokat rekao je kako Hejns nije pila alkohol od incidenta i da redovno ide na sastanke anonimnih alkoholičara.

"Ona nije bila samo pijana", rekao je njen advokat te dodao kako ima problema s mentalnim zdravljem.

Inače, nakon niza incidenata zbog pijanstva britanska vlada poručila je kako će napraviti reviziju zakona koji trenutno omogućavaju putnicima aviona da piju alkohol.

Kurir.rs/Index.hr/Radio Sarajevo

Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...