KORONAVIRUS UBIJA I MEDICINARE: Od bolesti umrlo 6 zdravstvenih radnika u Kini, a 1.700 zaraženo
Foto: EPA/YUAN ZHENG

užas

KORONAVIRUS UBIJA I MEDICINARE: Od bolesti umrlo 6 zdravstvenih radnika u Kini, a 1.700 zaraženo

Planeta -

Kineske vlasti saopštile su danas da je od posledica zaraze korona virusom umrlo šestoro medicinskih radnika angažovani na suzbijanju epidemije, a da ih je više od 1.700 zaraženo, uglavnom u pokrajini Hubei, koja je središte zaraze, javljaju agencije.

Većina medicinara - njih 1.502 od 1.716, razbolelo se u pokrajini Hubeinaveo je zamenik direktora Nacionalne zdravstvene komisije Zeng Jiđin.

To je, kako primećuju pojedine zaopadne agencije, prvi put od izbijanja korona virusa da je Kina zvanično objavila broj zaraženih među medicinskim osobljem .

Šef odeljenja za vanredne stanja Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Mak Rajan je za činjenicu o više od 1.700 zaraženih zdravstvenih radnika obolelo korona virusa (COVID-19) "jako tužna vest", kazao je Stručnjaci smatraju da infekcije medicinskog osoblja tokom izbijanja zaraze "nisu posledica neodgovarajuće zaštitne opreme već neprimerenih zaštitnih procedura".

Prema poslednjim zvaničnim podacima, koji se više puta menjaju na dnevnom nivou, korona virusom u Kini je do petka zaraženo 55.748 ljudi, a zaraza je sada odnela najmanje 1.380 života.

(Kurir.rs/FoNet/Foto: EPA/YUAN ZHENG)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track