DEČAK (12) PRONAĐEN MRTAV U KUĆI U MONTANI: Baba, deda i ujak optuženi da su ga mučili i izgladnjivali do smrti (FOTO)
Foto: Printscreen Facebook/Gallatin County Sheriff's Office

strava i užas

DEČAK (12) PRONAĐEN MRTAV U KUĆI U MONTANI: Baba, deda i ujak optuženi da su ga mučili i izgladnjivali do smrti (FOTO)

Planeta -

Dvanaestogodišnji dečak pronađen je mrtav u dnevnom boravku u kući njegove babe i dede s kojima je živeo zajedno s ujakom. Sumnja se da je upravo njih troje povezano s njegovom smrću jer je policija pronašla dokaze koji upućuju da ga je trojac maltretirao.

Prema izveštaju tužilaštva, policija je pronašla snimke koje svedoče o nasilju nad dečakom kojeg su prisiljavali na vežbanje pa su ga fizički kažnjavali. Poslednje dve godine Džejms Aleks Harli živeo je u američkoj saveznoj državi Montani s bakom i dedom, kao i njihovom decom, među kojima je bio i 14-godišnji ujak dečaka.

S njima je živeo otkad mu je otac preminuo. Policija je kazala da jedan od snimaka koji je nastao pre dve godine kada je tek došao u njihov dom prikazuje zdravog i dobro uhranjenog dečaka, dok je u vreme smrti pronađen neuhranjen, piše CNN.

"Mislim da su kontinuirana tortura i premlaćivanje ostavili takve posledice koje su u na kraju odvele dečaka u smrt"m kazao je Bjorn Bojer, zamenik državnog tužioca u okružnom tužilaštvu Galatin.

Osim fizički bio je i psihički vrlo loše. Kako su sami članovi porodice kazali, dečak je u poslednje vreme bio "suicidan" i čuo je glasove.

Osim njih troje koji su optuženi za namerno ubistvo dečaka, uhapšen je i još jedan 18-godišnjak koji je navodno bio porodični prijatelj, a koji se takođe nalazi na jednoj od snimaka u kojoj se jasno vidi kako dečaka tuče veslom.

Kurir.rs/Večernji list

Foto: Printscreen Facebook/Gallatin County Sheriff's Office

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja