BERNI SANDERS POBEDNIK IZBORA U NEVADI: Levičar ima sve više šanse da osvoji nominaciju za predsedničkog kandidata
Foto: AP/Eric Gay

najveći trampov rival

BERNI SANDERS POBEDNIK IZBORA U NEVADI: Levičar ima sve više šanse da osvoji nominaciju za predsedničkog kandidata

Planeta -

Američki senator iz Vermonta Berni Sanders je na putu ka pobedi na kokusu demokrata u Nevadi, dok je bivši potpredsednik Džo Bajden na drugom mestu, pokazuju preliminarni rezultati na osnovu pet odsto prebrojanih glasova.

Treće mesto zauzima bivši gradonačelnik Saut Benda u Indijani Pit Butidžidž, a iza njega je senatorka iz Masačusetsa Elizabet Voren, pokazuju prvi objavljeni rezultati izbora u Nevadi.

foto: EPA/Eugene Garcia

Glasači u zapadnoj američkoj državi Nevadi glasali su na stranačkom preliminarnom izjašnjavanju o kandidatu Demokratske stranke za predsednika SAD, koji bi trebalo da se suprotstavi aktuelnom predsedniku Donaldu Trampu na nacionalnim izborima u novembru.

foto: AP/Eric Gay

Sandersovo nastojanje da izgradi rani zamah svoje kampanje naišlo je na tvrde završnice kokusa u Ajovi i Nju Hempširu ranije ovog meseca.

foto: AP/Eric Gay

U sličnoj situaciji bio je i bivši gradonačelnik Saut Benda u Indijani, Pit Butidžidž, koji je trku u Ajovi završio kao pobednik tik ispred Sandersa, a u Nju Hempširu drugi iza Sandersa, sa malom razlikom.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track