KORONAVIRUS NASTAVLJA DA ODNOSI ŽIVOTE: Broj preminulih porastao na 2.663, zaraženo 77.658 ljudi!
Foto: AP

raste zabrinutost

KORONAVIRUS NASTAVLJA DA ODNOSI ŽIVOTE: Broj preminulih porastao na 2.663, zaraženo 77.658 ljudi!

Planeta -

Kina i Južna Koreja prijavile su danas nove slučajeve zaraženih i preminulih od posledica novog koronavirusa, koji je izbio u Kini, ali izaziva zabrinutost širom sveta pošto raste broj zaraženih na Bliskom istoku i Evropi.

U Kini je zabeleženo 508 novih slučajeva i još 71 žrtva, od kojih 68 u Vuhanu, gradu u kojem je virus otkriven u decembru.

Time je broj zaraženih u Kini porastao na 77.658, a broj preminulih na 2.663, preneo je AP.

Južna Koreja druga je po broju zaraženih u svetu sa 893 slučajeva novog koronavirusa, a zdravstveni zvaničnici te zemlje saopštili su danas da planiraju da testiraju više od 200.000 članova crkve koja je u centru talasa novih slučajeva koronavirusa.

Oko 60 odsto slučajeva u Južnoj Koreji povezano je sa crkvom u kojoj je prvi put zabeležen koronavirus kod 61-ogodišnje žene, ali nije poznato kako se ona inficirala.

Od 60 novih slučajeva koji su danas prijaveljeni, 16 je u jugoistočnom gradu Daegu, gde se nalazi crkva, a 33 u obližnjoj provinciji Severni Gjeongsang, saopštio je korejski centar za kontrolu i prevenciju bolesti.

U toj zemlji preminula je i deveta osoba od posledica virusa, koja je bila pacijent u provinciji Severni Gjeongsang.

Brzo širenje epidemije u Južnoj Koreji podstaklo je strahove da koronavirus prerastao u globalnu pandemiju, prenosi Rojters.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track