Najnovije vesti

DRŽAVE ŠIROM SVETA SE SPREMAJU ZA MOGUĆE ŠIRENJE KORONAVIRUSA: Do sada je preminulo 2.763 ljudi, zaraženo 80.970
Foto: EPA / Igor Petyx

preduzimaju mere

DRŽAVE ŠIROM SVETA SE SPREMAJU ZA MOGUĆE ŠIRENJE KORONAVIRUSA: Do sada je preminulo 2.763 ljudi, zaraženo 80.970

Planeta
08:16h

Države širom sveta pripremaju se za eventualno širenje koronavirusa, od koga je do sada obolelo 80.970, a preminulo 2.763 osoba.

Najviše zaraženih u Evropi ima u Italiji gde je preminulo 11 osoba, a zaraženo 300 osoba, a prvi slučajevi zabeleženi su u Hrvatskoj, Švajcarskoj, Austriji, prenosi CNN.

U Velikoj Britaniji, ali i drugim evropskim zemljama, učenici koji se vraćaju sa ekskurzija savetuju se da neko vreme ostanu u kućama, dok su izdate i preporuke da se ne putuje u Italiju zbog koronavirusa.

Zvaničnici SAD saopštile su u utorak popodne da očekuju širenje epidemije koronavirusa i pozvale škole, kompanije i lokalne vlasti da razmisle o merama opreza poput otkazivanja javnih dešavanja.

Šefica američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Nensi Mesoner rekla je da se očekuje širenje virusa u SAD.

Australijski ministar zdravlja Greg Hant najavio je da će u toj zemlji biti zatvorene škole i otkazana sportska dešavanja ukoliko dođe do velike epidemije koronavirusa, prenosi Rojters.

U toj zemlji zabeležena su 23 slučaja. Novi slučajevi virusa zabeleženi su i u Hongkongu, Bahreinu, Tajlandu, Filipinima, Japanu.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA / Igor Petyx

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja