HAOS NA LEZBOSU: Meštani tukli novinare i napali brod sa migrantima, vikali VRATITE SE U TURSKU (VIDEO)
Foto: Twitter/Giorgos Christides

bure baruta

HAOS NA LEZBOSU: Meštani tukli novinare i napali brod sa migrantima, vikali VRATITE SE U TURSKU (VIDEO)

Planeta -

"Vratite se u Tursku!", vikali su meštani grčkog ostrva Lezbosa migrantima koji su hteli da pristanu u luku Termi nakon nekoliko sati provedenih na moru, nedugo pošto je Turska pustila, kako tvrdi, desetine hiljada migranata prema Evropi.

Besni lokalci vređali su migrante, a potom su se okomili i na novinare. Jednog su pretukli, a ostalima su bacili fotoaparate u more.

Podsetimo, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan otvorio je granicu i pustio hiljade migranata koji su krenuli prema Grčkoj i Bugarskoj kao način pritiska na EU i NATO da bi dobio podršku za svoje vojne operacije u Siriji.

To je učinio nakon pogiblje njegovih vojnika u bombardovanjima snaga sirijskog predsednika Bašara al Asada na severu Sirije.

Turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu napisao je na Tviteru da je njegova zemlja u nedelju pustila više od 75.000 migranata prema Evropi, ali su Grčka i Bugarska kasnije to demantovale, rekavši da taj broj nije ni izbliza tako visok.

Grčki premijer Kirijakos Micotakis rekao je da će Grčka štititi granice i upozorio migrante da ne pokušavaju da uđu u zemlju ilegalno.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Twitter/Giorgos Christides

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track