TRAMP NEĆE DA TRPI ŠIKANIRANJE MEDIJA: Potegao teško oružje na CNN zbog laži o ruskom mešanju!
Foto: EPA/Oliver Contreras / POOL, Profimedia

bravo

TRAMP NEĆE DA TRPI ŠIKANIRANJE MEDIJA: Potegao teško oružje na CNN zbog laži o ruskom mešanju!

Planeta -

Izborni štab američkog predsednika Donalda Trampa podneo je tužbu za klevetu protiv Si-En-En-a u kojoj se navodi da je ta televizija širila „lažne i klevetničke“ vesti kojima se sugeriše da predsednik SAD traži pomoć Rusije na predsedničkim izborima 2020.

U tužbi koja je podneta Okružnom sudu za severni distrikt Džordžije navodi se da je Si-en-en tvrdio da je Trampov štab „procenio potencijalne rizike i koristi od ponovnog traženja pomoći Rusije u kampanji za izbore2020. godine i odlučio da tu opciju ostavi na stolu“, navodi se na sajtu štaba.

„U tužbi se navodi da je Si-en-en bio svestan da je reč o lažnoj vesti u vreme kad je ona objavljena, ali je to učinio da nanese štetu Trampu, obmanjujući svoju publiku u vreme kampanje“, rekla je Džena Elis, viša pravna savetnica Trampovog štaba.

„Štab je podneo tužbu protiv Si-en-ena, uz prethodne tužbe protiv 'Njujork tajmsa' i 'Vašington posta' kako bi izdavači odgovarali za svoje nepromišljeno lažno izveštavanje i da bi se utvrdila istina: da predsednik nije imao nikakav dogovor sa Rusijom, kako je Milerov izveštaj utvrdio“.

U postu na društvenim mrežama pravna savetnica je navela da će se o tužbi raspravljati u narednih nekoliko sati.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija Foto: EPA/Oliver Contreras / POOL, Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja