NOVA NEVOLJA U SEVERNOJ ITALIJI: Stanovnici malog grada nisu verovali šta im je poteklo iz česme! (VIDEO)
Foto: Profimdia

neviđeno

NOVA NEVOLJA U SEVERNOJ ITALIJI: Stanovnici malog grada nisu verovali šta im je poteklo iz česme! (VIDEO)

Planeta -

Kome se to ne bi svidelo kada bi iz česme počnlo da teče crveno vino?

Nekoliko sati u sredu, stanovnici severnoitalijanskog grada Kastelvetro shvatili su da mogu dobiti vino Lambrusko ne samo iz flaša, već i iz slavina i tuševa.

Kvar u lokalnoj vinariji prouzrokovao je curenje 1.000 litara vina u vodovodne cevi. Taj je problem trajao oko tri sata i pogodio je oko 20 kuća, rekala je Điorđa Mecakui, zamenica gradonačelnika Kastelvetra, grada oko 16 kilometara južno od Modene.

Lokalna uprava objavila je na svojoj Fejsbuk stranici da curenje ne predstavlja bilo kakav zdravstveni rizik.

Incident je pružio trenutak ležernosti gradu koji je usred krize zbog koronavirusa - koji je najteže pogodio severnu Italiju.

"U vreme u kojem se vrlo malo smejemo, drago mi je što smo drugima uneli malo ležernosti", rekao je Mecackui za CNN. "Nadam se da će se jednog dana sećati nas i da će želeti da nas posete."

Evo šta se dogodilo, prema vinariji Cantina Setećani. Kvar je bio uzrokovan neispravnim ventilom u krugu pranja unutar linije za flaširanje. Lambrusko Grasparosa, lokalni specijalitet, prolazio je kroz gradski vodene linije zbog pritiska, navodi se u izjavi vinarije koju je dobio CNN.

Fabricio Amoroti, komercijalni menadžer u Kantina Setećani, rekao je da su kvar "cenili mnogi. Neki klijenti u oblastima koji su nas zvali da nas upozore o tome i tvrde da su korisnici delili flaširano vino!".

Kastelvetro, ​​grad u srcu regiona Emilia-Romanja, obično je odredište za ljubitelje hrane i vina iz celog sveta. Otkad je došlo do odustajanja, 80 odsto turističkih agencija je imalo smanjenu posetu rekao je zamenik gradonačelnika Mecakui.

Kurir.rs/CNN Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track