ITALIJANKA RODILA ZDRAVU BEBU IAKO JE ZARAŽENA KORONAVIRUSOM: Majka pokazivala simptome par dana pred porođaj
Foto: Profimedia

dete je odmah testirano

ITALIJANKA RODILA ZDRAVU BEBU IAKO JE ZARAŽENA KORONAVIRUSOM: Majka pokazivala simptome par dana pred porođaj

Planeta -

Žena pozitivna na koronavirus rodila je zdravu ćerku u italijanskom gradu Masa. Bebu su testirali čim se rodila i test se pokazao negativnim.

Italijanka je par dana pred porođaj pokazivala simptome koronavirusa.

"Mama je hospitalizovana na odeljenju za zarazne bolesti", rekao je doktor Roberto Marai, direktor epidemiološkog odeljenja.

"Pacijentkinja nije bila teško bolesno, ali neki simptomi su nas nagnali da je ipak testiramo i da zatražimo konzultaciju s infektološkim timom. Rezultati testa su stigli ubrzo i pokazali su da žena ima koronavirus. Zbrinuli smo je na odeljenje za zarazne bolesti i sam porođaj se odvijao pod velikim merema predostrožnosti.

Sve se odvijalo garantirajući bezbednost ostalih pacijenata i našeg osoblja, kojem se ovim putem zahvaljujem na maksimalnoj profesionalnosti i dobro odrađenom poslu. Porođaj je trajao sedam sati i beba se rodila zdrava", rekao je italijanski lekar.

"Opstetičari Elisa Brusči i Frančesko Vitale, kao i ginekolog Đovana Casila su deo vrhunskog tima koji su pomogli da na svet dođe zdrava devojčica", dodao je Marai.

U Italiji je trenutno zaraženih 10.149, umrlo je njih 631. Italijanska vlada odlučila se za drastične mere kako bi sprečila širenje virusa, kompletna zemlja je u karantinu, ljudima su ograničili kretanje, a kazne za kršenje propisa su 200 evra i do tri meseca zatvora.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track