KORONA OSAKATILA AMERIČKOG MILIJARDERA: Bafet zbog virusa pukao 3,6 milijarde dolara, evo zašto nije zabrinut! (VIDEO)
Foto: Reuters

brutalno

KORONA OSAKATILA AMERIČKOG MILIJARDERA: Bafet zbog virusa pukao 3,6 milijarde dolara, evo zašto nije zabrinut! (VIDEO)

Planeta -

Kompanija Berkšir Hatavej milijardera Vorena Bafeta pretrpela je još jedan udarac ove sedmice nakon što je predsednik Donald Tramp objavio reakciju na evropska putovanja u SAD kao odgovor na pretnju koronavirusom, zbog čega su akcije avio-kompanija drastično pale.

Poznati konglomerat investitora sadrži akcije 4 velike kompanije, a kvartet je krajem decembra činio oko 4 odsto portfolia. Berkšir je krajem decembra bio vlasnik više od 8 odsto svake od četiri kompanije, a zajedno su te vrednosti tada koštale oko 10 milijardi dolara, navodi Gurufocus.

Međutim, akcije u Amerikan Erlajnsa i Junajteda više su nego prepolovljene od početka ove godine, a akcije Delta i Sautvesta opale su za više od 25 odsto, pošto strah od koronavirusa i dalje utiče na putovanja.

Kao rezultat, vrednost vlasništva Berkšira pala je za više od trećine, na oko 6,3 milijarde dolara. Ako pandemija nastavi da muči zalihe avio-kompanija, taj gubitak bi mogao porasti.

Bafet se neće previše brinuti. Nedavno je tvrdio da bi investitori trebalo da proslave šansu da kupe kvalitetne akcije po nižoj ceni. Berkšir je takođe uložio dodatnih 45 miliona dolara u delte Delta prošlog meseca, nakon što je potonuo 20 odsto zbog koronavirusa.

Kurir.rs/Entrepreneur Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track