KORONAVIRUS U MAJAMIJU: Raste broj zaraženih i pored 27 stepeni! Otkazuju se svi veći događaji! (FOTO)
Foto: Profimedia

mere protiv virusa

KORONAVIRUS U MAJAMIJU: Raste broj zaraženih i pored 27 stepeni! Otkazuju se svi veći događaji! (FOTO)

Planeta -

Kada pricu o večnom letu, beskrajno dugim peščanim plažama, toplom okeanu, tenisu ... zameni globalnopreteća reč korona i Majami koji je živeo 24 sata za više od 50 miliona turista godišnje, velikom brzinom zatvara jedna po jedna vrata.

Ozbiljnost situacije dodatno potvrđuje i činjenica da je među zaraženima i prvi čovek grada Frensis Suarez (42) koji je, kako se navodi, virusu bio izložen na sastanku sa delegacijom Brazila predvođenom predsednikom Žairom Bolsonarom, a kome je i prisustvovao i prvi čovek SAD Donald Tramp.

Izgleda da je ovde srušena i nada o kojoj stručnjaci govore - da će temperature više od 25 stepeni uništiti virus, jer na Floridi gde je ukupno 71 osoba zaražena (od sinoc šest novih u Majamiju i 19 širom države) je temperatura svakodnevno 27 stepeni.

Od četvrtka je uvedeno vanredno stanje i na svakom mestu čuje samo: "zatvara se" ili "otkazano, otkazano", samo se ne zaustavlja panika koja je ljude požurila u nabavku i pravo pustošenje rafova.

foto: Profimedia

Za ulaz u veliku, ili preciznije rečeno ogromnu prodavnicu "Costco", a u kojoj su cene nešto niže nego u svim ostalim, trebalo je bar desetak minuta tražiti po parkingu prazna kolica - odnosno rezervisati ih kod vlasnika koji je kupljeno već ubacivao u automobil.

U petak nije bilo mesa, ogromni frižideri zjapili su potpuno prazni. Nije bilo ni deterdzenta, ni hleba ni kroasana, ni ubrusa ...

Sredstava za dezinfekciju danima nema. Prazni rafovi na kojima su nekada bili, sada je istaknuta molba da se kupovina ograniči na samo dva komada.

foto: Profimedia

Od noćas iz Majamija u narednih 30 dana neće isploviti nijedan kruzer kompanija Rojal Karibijen, Norvižan ... dok su Dizni i Princes tu odluku doneli još početkom nedelje i to na nekoliko meseci.

Avio kompanije su u četvrtak obavestile sve koji imaju karte za Evropu da su letovi otkazani i time stavili tačku na svaku moguću komunikaciju. Od danas zatvoreni su i svi parkovi, školski raspust biće produzen od ponedeljka za jos dve nedelje, a plan je da se pređe i na onlajn učenje.

foto: Profimedia

Zanimljivo je da u Majamiju retko može da se vidi neko sa maskom. Osim velike trke konja održane danas bez prisustva publike otkazana su sva sportska i kulturna desavanja uključujući i jedan od najlepših i najimpresivnijih događaja u gradu - u Majami dizajn distriktu - među palmama i radnjama najprestižnijih svetskih modnih kuća, koncert Simfonijskog orkestra.

foto: Profimedia

Reč otkazano stoji i uz Majami open, ali i uz sve programe u najnovijoj atrakciji na širem područja grada - jedinstvenom hotelu Seminole Hard Rock u obliku dve džinovske gitare naslonjene jedna na drugu, visoke 140 metara, otvoren pre manje od šest meseci.

Sve vesti iz sveta i regiona o koronavirusu možete da ptarite OVDE.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track