KRALJICA ELIZABETA DRUGA: Promenimo svoju rutinu za dobro zajednice
Foto: AP 15 5 2016

velika britanija

KRALJICA ELIZABETA DRUGA: Promenimo svoju rutinu za dobro zajednice

Planeta -

Britanska kraljica Elizabeta (93) saopštila je danas da će kraljevska porodica dati svoj doprinos u borbi protiv širenja korona virusa.

"Mnogi od nas će morati da pronađu nove načine da ostanu u kontaktu jedni sa drugima i osiguraju da naši voljeni budu bezbedni. Sigurna sam da smo dorasli tom izazovu", rekla je kraljica (93) u obraćanju naciji.

"Budite sigurni da smo moja porodica i ja spremni da odigramo svoju ulogu", rekla je ona.

Kraljica je ranije otkazala nekoliko svojih ranije najavljenih obaveza i događaja i danas se iz predostrožnosti ranije vratila u zamak Vindzor sa svojim suprugom princom Filipom (98).

Kako je dodala, kraljevska porodica svesna je da su mnogi građani Ujedinjenog Kraljevstva izuzetno zabrinuti, prenosi Rojters.

"Svima se savetuje da promenimo svoje normalne rutine i uobičajen način života za veće dobro zajednica u kojima živimo i naročito da bi se zaštitili najranjiviji među njima", rekla je ona.

Ona je pozvala da se usredsrede zajednički napori radi zajedničkog cilja.

Zahvalila je naučnicima, medicinskim radnicima, javnim službana.

"Ali sada više nego ikad u našoj novijoj istoriji, svi imamo važnu ulogu da odigramo kao pojedinci - danas i u narednim danima, nedeljama i mesecima", rekla je britanska kraljica.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track