Najnovije vesti

MAŠTALA SAM O VENČANJU, A SADA BRINEM O TEŠKIM BOLESNICIMA U STAKLENIM KOCKAMA: Tužna ispovest španske medicinske sestre
Foto: Profimedia

KORONA VIRUS

MAŠTALA SAM O VENČANJU, A SADA BRINEM O TEŠKIM BOLESNICIMA U STAKLENIM KOCKAMA: Tužna ispovest španske medicinske sestre

Planeta

Paloma Fernandez ima samo 23 godine. Do pre mesec dana maštala je jedino o venčanju koje se bliži. Ali, čini se da je najednom sve stalo u danima kada Paloma jedino posećuje madridsku bolnicu u kojoj radi već dvanaest meseci.

Tamo je čekaju četiri pacijenta s korona virusom o kojima brine, zatvorenih u staklenim kockama, ležeći licem prema dole kako bi lakše disali.

"Ovo je poput rata i osećam se kao vojnik, ali ovaj put nije u pitanju bomba, već sitne čestice koje mogu pasti i zaraziti vas. Trudim se da ne razmišljam previše o tome. Trudim se da pomognem pacijentima. Uplašeni su i puno vremena provode sami, zato pokušavam da im posvetim", priča ona.

Paloma se nije odmarala dve nedelje, poput mnogih njenih drugarica. Kad prođe pored dvojice pacijenata koji su svesni, obavezno stane da sa njima popriča. Jedan, koji je bolje, napravio joj je spisak filmova i zamolio je da mu ih nabavi. Drugi je žena strankinja koja ne govori španski. S njom Paloma razgovara na engleskom.

"Pogledala sam je kroz staklo sa nežnošću, pitala je kako je ... Podigla je palac, da kaže da će joj biti bolje, da će se moći da pobedi virus".

Ovo je priča jedne medicinske sestre od mnogih koje ovih dana dele istu sudbinu neiscrpno radeći i spasavajući živote.

Kurir.rs/Novosti Foto: Profiemdia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...