Najnovije vesti

AMERI ZBOG KORONE NAVALILI NA JAJA: Prodaja porasla 44 odsto, cene 180 odsto (VIDEO)
Foto: Profimedia

neviđeno

AMERI ZBOG KORONE NAVALILI NA JAJA: Prodaja porasla 44 odsto, cene 180 odsto (VIDEO)

Planeta

Amerikanci su nagrnuli da kupuju jaja praveći zalihe zbog krize izazvane epidemijom koronavirusa, jer više kuvaju obroke kod kuće, što je dovelo do nestašica i skoka cena tog artika u nekim supermarketima, prenosi Si-En-En (CNN).

Prodaja jaja je porasla za 44 odsto u nedelji završenoj 14. marta, u odnosu na godinu dana ranije, pokazuju najnoviji podaci agencije za tržišna istraživanja “Nilsen”.

Volmart i drugi veliki trgovinski lanci uveli su poslednjih dana ograničenja na kupovine jaja, sredstava za čišćenje i drugih proizvoda za kojima vlada velika potražnja.

"Potrošači panično kupuju, slično kao kad imamo najavljene jake snežne oluje...kupuju osnovne potrepštine, mleko, hleb, toalet papir i jaja”, kaže Brajan Moskogjuri, direktor i analitičar u firmi Urner Beri za istraživanja tržišta proizoda.

Maloprodavci, kaže, naručuju i do šest puta više od uobičajene količine jaja koju su nabavljali, a potrošene su i zalihe koje su proizvođači počeli da prave za Uskrs.

Veleprodajne cijene jaja u SAD su porasle za 180 posto od početka marta, prema podacima Urner Berija, koji na dnevnom nivou objavljuje pokazatelje o kretanjima u ovoj industriji, navodi CNN.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...