BRITANSKI PREMIJER PORUČIO GRAĐANIMA: Nećemo oklevati da uvedemo strože mere, najgore tek sledi
Foto: EPA / Facundo Arrizabalaga / Pool

boris džonson

BRITANSKI PREMIJER PORUČIO GRAĐANIMA: Nećemo oklevati da uvedemo strože mere, najgore tek sledi

Planeta -

Britanski premijer Boris Džonson pozvao je Britance da ostanu kod kuće i najavio strožije mere u borbi protiv koronavirusa kojim je i sam zaražen.

U svom obraćanju premijer upozorava građane da najgore još sledi, zajedno s detaljima vladinih naredbi o socijalnom distanciranju, simptomima i pranju ruku, dok se ministri bore za pripremu NHS-a za nadolazeći porast zaraženih koronavirusom, piše Gardijan.

"Od početka smo pokušali da u pravom trenutku uvedemo prave mere. Nećemo oklevati da uvedemo strožije mere ukoliko to naučni i medicinski saveti nalažu da moramo učiniti. Znamo da će stvari postati gore pre nego što postanu bolje.

Ali pripremamo prave mere i što se više pridržavamo pravila, to će manje života biti izgubljeno i život će se vratiti u normalu. Zato vas, u ovom trenutku nacionalnog vanrednog stanja, molim da ostanete kod kuće i spasite živote", poručio je Džonson.

Ostanak u kući i stroga pravila socijalnog distanciranja moraju se poštovati, upozorio je britanski premijer.

U Velikoj Britaniji do danas je zabeleženo više od 17.000 slučajeva zaraze i više od 1.000 smrtnih slučajeva kod osoba kojima je potvrđeno prisustvo koronavirusa.

"Budu li ih ljudi kršili, policija će kažnjavati i rasterivati okupljanja", dodao je.

Velika Britanija odlagala je mere socijalnog distanciranja u zemlji sve do prošle nedelje.

Kurir.rs/Klix.ba

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track