MOGUĆ DRUGI TALAS EPIDEMIJE KORONE: Kina je na oprezu, Peking najugroženiji
Foto: Profimedia

novi problemi

MOGUĆ DRUGI TALAS EPIDEMIJE KORONE: Kina je na oprezu, Peking najugroženiji

Planeta -

Kina nije završila bitku sa virusom korona. Prema pisanju inostranih medija, zvanični Peking se priprema za drugi talas ovog virusa. Najveću glavobolju im zadaju kineski državljani koji su se vratili iz inostranstva.

Sve veći broj uvezenih slučajeva virusa korna u Kini, preti da podstakne drugi talas infekcije. Kineski mediji tvrde da je prvi talas "u osnovi zaustavljeni".To je danas potvrdio visoki zdravstveni zvaničnik, međutim, on ostaje oprezan i navodi da ublaženo ograničavanje putovanja je veliki rizik.

Rojtest navodi podatak da je od nultog pacijenta u Vuhanu, pa sve do danas u Kinu iz inostranstva došlo 693 građana kod kojih je otkriven Kovid-19. Rojters prenosi reči Mi Fenga, portparola Nacionalne zdravstvene komisije (NHC), koji navodi da je "mogućnost novog kruga infekcije ostaje relativno velika".

Skoro četvrtina inficiranih u inostranstvu stigla je u Peking.

"Peking, naš glavni grad, još uvek je u velikoj opasnost. Nema razloga da se odmarate i opustite. Nije vreme da možemo reći da sve ide dobro", rekao je novinarima Ksu Hejian, portparol vlade u Pekingu.

U kontinentalnoj Kini do sada je umrlo ukupno 3.300 ljudi, a evidentirano je 81.439 građana sa infekcijom.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track