ČIK NE POŠTUJ ČEČENSKI KARANTIN: Evo koje mere primenjuju policajci ako ga neko prekrši! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

opasno

ČIK NE POŠTUJ ČEČENSKI KARANTIN: Evo koje mere primenjuju policajci ako ga neko prekrši! (VIDEO)

Planeta -

Policajci naoružani plastičnim cevima u ruskoj republici Čečeniji patroliraju ulicama da bi obezbedili poštovanje karantina, izvestili su ruski mediji ovog vikenda.

Region sa većinskim muslimanskim stanovništvom uveo je u subotu strogi karantin sa strogim kaznama za napuštanje stana. Video snimci koji kruže internetom od kasnog petka pokazali su policijske konvoje koji savetuju stanovnike da ostanu kod kuće i maskirane muškarce u uniformama koji nose bele cevi na pustim čečenskim ulicama.

„Karantin je na snazi. Od nas se tražilo onima koji to ne razumeju objasnim ovom cevkom", rekao je jedan od autora videa, prema prevodu kanala Baza Telegram i veb stranice Mediazona.

Prema pisanju Novaja Gazete čečenski čuvari koriste iste plastične cevi u tajnim zatvorima regiona.

Pozivajući se na snimke očevidaca, Novaja Gazeta je izvestila da su policajci takoše napadali vozače jer nisu nosili maske za lice.

Čečenija je registrovala devet slučajeva koronavirusa od ponedeljka. Ukupan broj slučajeva u Rusiji iznosio je 1.836.

Ranije ovog meseca, čečenski vođa Ramzan Kadirov odbacio je brige zbog koronavirusa, savetujući ljudima da piju limunsku i medenu vodu da bi ojačali svoj imuni sistem i da jedu beli luk za "čistu krv".

Kurir.rs/Moscow Times Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track