BRITANSKI PRINC ŽELI DA SE VRATI NA POSAO: Vilijam se uključuje u borbu protiv korone, ovo se neće svideti kraljici
Foto: Profimedia

VELIKA BRITANIJA

BRITANSKI PRINC ŽELI DA SE VRATI NA POSAO: Vilijam se uključuje u borbu protiv korone, ovo se neće svideti kraljici

Planeta -

Princ Vilijam objavio je da želi da se vrati aktivnom letenju kao pilot helikoptera u Nacionalnoj zdravstvenoj službi Ujedinjenog Kraljevstva.

Na taj način Vojvoda od Kembridža želi da se uključi u borbu protiv korona virusa koji pravi sve veće probleme i na Ostrvu.

Vilijam je već leteo kao pilot helikoptera tokom 18 meseci do 2017. godine, a informaciju o mogućem povratku u istu službu je otkrio tokom posete centru Nacionalne zdravstvene službe (NHS) u Krojdonu u Londonu.

"On zna da cela zemlja mora da doprinese pomalo i hoće da pomogne. Ali je komplikovano jer je isprva prizemljen da bi mogao da postane aktivniji u kraljevskoj porodici. Ta uloga je sada još bitnija utoliko više jer je Čarls bolestan, Hari se distancirao od porodice sa Megan, a Endrju se kloni javnog života. Ipak, Vilijam je spreman da uradi ono što je neophodno", navodi izvor Sana.

Veliko je pitanje hoće li se sa ovakvim izborom princa Vilijama saglasiti kraljica Elizabeta, posebno s obzirom na činjenicu da je svaki četvrti lekar Nacionalne službe zaražen korona virusom.

Tako bi Vilijam, čak i kao pilot bio u velikom riziku od kontakta sa COVID-19 infekcijom.

Uz to, broj obolelih i umrlih u Ujedinjenom Kraljevstvu raste, pa je do sada oko 1400 ljudi preminulo od posledica korone.

VIlijam trenutnu situaciju prati iz Norfolka, a ranije ovog meseca je postao jedna od ključnih figura u "Air Ambulance Charity", vazduholovne jedinice koja postoji 30 godina unazad i bavi se hitnim intervencijama u prestonici.

Kurir.rs/Dejli mejl/San

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track