PUTIN ŠALJE POMOĆ TRAMPU! KORONA KOSI AMERIKU: Ruski avioni sa opremom samo što nisu poleteli!
Foto: EPA/ALEXEI YERESHKO/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY

tramp prihvatio pomoć

PUTIN ŠALJE POMOĆ TRAMPU! KORONA KOSI AMERIKU: Ruski avioni sa opremom samo što nisu poleteli!

Planeta -

Ruski avion sa medicinskom tehnikom i sredstvima zaštite trebalo bi da poleti u SAD do kraja dana, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Danas je rađena tehnička koordinacija i pripreme za slanje aviona koji će, kako se očekuje, poleteti do kraja dana“, rekao je Peskov.

On je dodao da se o ovoj pomoći razgovaralo sinoć, tokom telefonskog razgovora predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Donalda Trampa.

foto: AP

"Sa ruske strane, zbog teške epidemiološke situacije u Americi, predložena je bila pomoć u medicinskoj tehnici i sredstvima zaštite. Tramp je sa zahvalnošću prihvatio ovu humanitarnu pomoć“, rekao je Peskov.

Portparol Kremlja je primetio da se u usaglašavanju detalja realizacije dogovora dva lidera „stvorio utisak da neke osobe sa američke strane, kao minimum, nisu pomagale da se operativno reše tehnička pitanja radi realizacije dogovora dva predsednika".

foto: EPA/MAXIM SHEMETOV / POOL

„Važno je naglasiti da je predsednik (Putin), predlažući američkom kolegi pomoć, polazio od toga da, kada američki proizvođači medicinske opreme i materijala podignu obim proizvodnje, oni, takođe, u slučaju potrebe odgovore istom merom“, naglasio je Peskov.

On je dodao da na takvom principu sarađuju i Moskva i Peking.

„Sada, kada ova situacija dotiče sve, bez izuzetka nema alternative zajedničkoj borbi u duhu partnerstva i uzajamne pomoći“, zaključio je portparol ruskog lidera.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track